• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3

logo 2 PKHVG copy

Događanja u Klubu!

Sastanci kluba: 
Utorkom od 19:00 - 20:00
 
Stigle članske markice za 2019.
Učlanjenje: svaki utorak od 19-20 sati u prostorijama Kluba.
 
Visokogorska oprema za posudbu članovima: OVDJE
 
Izvještaj s Korzike ...
DSCN6093
Od 23.06. - 01.07.2018. bili smo na Korzici, planinarili smo i obilazili znamenitosti otoka ... kako nam je bilo pogledajte u foto galerijama Monte Cinto 2720m OVDJE,
Paglia Orbia 2525mOVDJE,
trekking po GR20stazi OVDJE,
posjet Pisi, Bastiji, Corte, Piani i Ajaccio OVDJE.
 
Izvještaj s Kube ...
Kuba izvjestajfoto arhiva
od 27.04.-05.05.2018. bili smo na Kubi, posjetili smo brojne gradove i destinacije, upoznali se sa kulturom Kubanaca ... kako nam je bilo pogledajte u foto galeriji OVDJE, a zanimljivi izvještaj možete pročitati OVDJE.
 
Damavand 5671m
Damavand izvjestaj 1
Zastava Kluba na krovu Bliskog istoka ... izvještaj možete pročitati OVDJE, a fotogalerija OVDJE!

Najava putovanja ...

Kontaktirajte nas...

Horizont VG
Horizont VG
Matije Slatinskog 4
Velika Gorica, HR 10410
Hrvatska
Mobile: +385 91 5064411
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.horizontvg.hr
vCard

Brojač posjeta

1003974

13.05.2012. Tečaj: "Vie Ferrate"-Okić, priča RM

 

Nedjelja, 13. Svibnja 2012. Okić

     Iako nas se cijeli tjedan plašilo dolaskom lošeg vremena, (snijeg, bura, oluja) mi se nismo dali. Duboko u sebi  vjerovali smo da će nam se nebo smilovati barem na dva sata, taman dovoljno da odradimo praktični dio vježbe. Tako i bi. Nebo nam je podarilo cijeli dan bez vjetra i kiše, a čak u nekim momentima pokušavalo se otvoriti ne bi li propustilo koju zraku sunca, čak je i temperatura bila ugodnih 12 stupnjeva.

   Gotovo u isto vrijeme okupilo se nas 12 hrabrih u Samoboru, oko 8 sati, u kafiću na kavici. Nakon kavice smo , u koloni vozeći, krenuli put Okića. Na Okić smo stigli nešto prije devet sati, gotovo u isto vrijeme kad i domar. Odmah smo zauzeli pozicije u ugodno toplom domu za početak predavanja.

    Tečaj je počeo u opuštenom okruženju, najprije kratkim predavanjem. Dok su neki  završavali sa sendvičima, drugi su već bili duboko u „Ferratama“.

     Nakon uvodnog dijela, predavanja, krenuli smo na praktični dio. Najprije smo napravili jednu pred vježbu, odmah kod doma, na razvučenom užetu (rukohvatu), zatim smo krenuli prema „Žoharovom putu“ ne bi li sva naučena znanja (do sada) primijenili u praksi. Po „Žoharovom putu“ smo se uspješno popeli, a po „Dragojlinoj stazi“ uspješno spustili primjenjujući usvojeno znanje i tehnike penjanja i osiguravanja po „Ferratama“ ili ti „osiguranim planinarskim putovima“.

   Na kraju nam je ostala neizostavna „čvorologija“. Učili i naučili smo vezati osmicu, dvostruki zatezni, ambulantni čvor, prsni navez i „gaće“ , a ispleli smo i zamku. Brzina kojom smo usvajali vještinu vezanja čvorova je bila nevjerojatna, ne znam da li je razlog bio glad ili neki drugi. No malo pomalo došli smo do kraja, tečaj je završio oko 14 sati, nakon kojeg smo bogatiji za jedno znanje i iskustvo planinarenja „osiguranim planinarskim putovima“ ili po naški  „Vie Ferrate“.

   Polaznici tečaja pokazali su veliku spretnost, hrabrost i želju za usvajanjem novih znanja i tehnike, te iznimnu brzinu kojom su sve to usvajali. Tečaj su uspješno završili Ana, Jelena, Goranka, Ljiljana, Nenad, Igor, Robert, Milko , Vijeko i Marko.

   Naravno da ne bi sve završilo na tome, završetak tečaja začinili smo odličnom klopom i druženjem u Samoboru.

                                                                                   RM