• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3

logo 2 PKHVG copy

Događanja u Klubu!

Sastanci kluba: 
Utorkom od 19:00 - 20:00
 
Stigle članske markice za 2019.
Učlanjenje: svaki utorak od 19-20 sati u prostorijama Kluba.
 
Visokogorska oprema za posudbu članovima: OVDJE
 
Izvještaj s Korzike ...
DSCN6093
Od 23.06. - 01.07.2018. bili smo na Korzici, planinarili smo i obilazili znamenitosti otoka ... kako nam je bilo pogledajte u foto galerijama Monte Cinto 2720m OVDJE,
Paglia Orbia 2525mOVDJE,
trekking po GR20stazi OVDJE,
posjet Pisi, Bastiji, Corte, Piani i Ajaccio OVDJE.
 
Izvještaj s Kube ...
Kuba izvjestajfoto arhiva
od 27.04.-05.05.2018. bili smo na Kubi, posjetili smo brojne gradove i destinacije, upoznali se sa kulturom Kubanaca ... kako nam je bilo pogledajte u foto galeriji OVDJE, a zanimljivi izvještaj možete pročitati OVDJE.
 
Damavand 5671m
Damavand izvjestaj 1
Zastava Kluba na krovu Bliskog istoka ... izvještaj možete pročitati OVDJE, a fotogalerija OVDJE!

Najava putovanja ...

Kontaktirajte nas...

Horizont VG
Horizont VG
Matije Slatinskog 4
Velika Gorica, HR 10410
Hrvatska
Mobile: +385 91 5064411
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.horizontvg.hr
vCard

Brojač posjeta

1001799

28.08.2016. Gorski kotar: Risnjak 1527m

  

  Razvukli smo se ovo ljeto na sve strane. Za neke od nas pauza organiziranog planinarenja bila je malo duža. Baš se nakon pauze čovjek zaželi prijatelja planinara i zajedničkog hodanja po planinama. Zaželi se i onog veselja u autobusu ko da idemo na školski izlet. Još su dobrano visoke temperature tako da gorske visine i šume dobro dođu.  I zato opet na Risnjak!
  Jednostavno Gorskom kotaru teško je odoljeti, a ljeti je privlačna i njegova svježina.
Dobro, taj dan nije baš  bilo svježine, ipak je ljeto,  sunce se nije dalo no nismo ni mi odustajali već krenuli od Crnog Luga do planinarskog doma. Znali smo da nas čeka tri sata hoda šumskim putom. Za uspon smo izabrali put do Medvjeđih vrata. Jednostavna staza, konstantan uspon, ako se nekom i čini naporno svakako se valja  potruditi jer netko je spomenuo da Schlosserov dom na Risnjaku ima najljepši položaj od svih naših planinarskih domova. Da vas potakne da razmišljate o smještaju planinarskih domova. Koji je smješten na najljepšem mjestu?! Razmislite. Kako god bilo, od doma do vrha Risnjaka ima još oko  pola sata hodanja kroz klekovinu i stijene.  Čini mi se da su svi bili i više nego zadovoljni vidicima, foto motivima i lješkarenju na vrhu. Poznat vam je naš "šef" tako da znate da nismo dugo lješkarili već taman koliko je trebalo. No dobili smo  dobru pauzu kod doma prije spuštanja, odnosno povratka. Ako "povratak" zvuči kao da je svemu lijepom došao kraj, u ovom slučaju to nije bilo tako. Horvatova staza, kojom smo išli dolje, pravo je uživanje hodanja po tepihu od suhog lišća i borovih iglica kroz hladovinu šume. A tek onaj dobar  osjećaj umora nakon 18 km hodanja... A i manja je grižnja savjesti nakon ovakve ture pojesti štrudlu ili palačinke. I sljedeći dan izvršiti diverziju na frižider. Za kraj jedno zapažanje: kada se radio plan izleta za ovu godinu, jedan naš član  ( D.Z.) je zgodno   prokomentirao da je Risnjak ove godine u kolovozu  obiteljski izlet a zimus je bio visokogorski. Zanimljivo.
Što godišnje doba i vremenske (ne) prilike naprave planini!


B.K.