• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3

logo 2 PKHVG copy

Događanja u Klubu!

Sastanci kluba: 
Utorkom od 19:00 - 20:00
 
Stigle članske markice za 2018.
Članske markice za 2018. godinu mogu se podići svaki utorak od 19-20 sati u prostorijama Kluba, kao i učlaniti se u Klub!
 
Visokogorska oprema za posudbu članovima: OVDJE
 
 
Island 18.-23.06.2017.
Island naslovnica galerija slika
Pk Horizont Vg organizirao je, od 18.-23.06.2017., trekking na Island, otok stvoren vatrom i ledom, gdje je priroda netaknuta, zadivljujuća ... zemlja gejzira i vulkana, geotermalnih izvora i ledenjaka, zelenih rijeka, vodopada ...
Kako nam je bilo možete pogledati fotogaleriju slika OVDJE, a zanimljivu priču možete pročitati OVDJE. Kratki video isjećak s putovanja možete pogledati OVDJE.
 
3. expedicija na Kilimanjaro 5895m
Afrika naslovnica izvještaj
15 članova 3. expedicije na Kilimanjaro 5895m - "krov Afrike" uspješno popelo vrh ... foto galerija slika OVDJE, a priču možete pročitati OVDJE (By Edita Ciglenečki) i OVDJE (By Danijela Mirošević).
 
Bugarska 12.-20.08.2017.
Musala naslovnica
Planinari našeg Kluba i drugih planinarskih Društava popeli vrhove Vihren 2917m i Musala 2925m, foto galeriju slika možete pogledati OVDJE, a zanimljivu priču možete pročitati OVDJE!

Najava putovanja ...

Kontaktirajte nas...

Horizont VG
Horizont VG
Matije Slatinskog 4
Velika Gorica, HR 10410
Hrvatska
Mobile: +385 91 5064411
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.horizontvg.hr
vCard

Brojač posjeta

0842709

17.12.2017. zimski uspon na Zavižan

 

Kao i prije svakog izleta pratili smo vremensku prognozu, a u zimskim uvjetima i visinu snijega na stranicama DHMZ.  Visina snijega na Zavižanu bila je u subotu ujutro 60 cm da bi u subotu navečer došla do 104 cm. U nedjeljno rano jutro nas devet uputili smo se kombijem na izlaz Otočac, preko Švice, Krasnog te skrenuvši na Oltarima prema Babić Sići. Nakon nekih dva kilometra vožnje od Oltara prema ulazu u NP Sjeverni Velebit, zapali smo u visoki snijeg te smo neplanirano odlučili nastaviti pješice. Naprtili smo na sebe svu opremu kako bi mogli bezbrižno prtiti snijeg koji je jučer napadao. Prošli smo  Babić Siću a tragova je bilo sve manje te smo se podno Zavižana poslikali i odlučili vratiti jer se sunce počelo lagano skrivati iza prekrasnih djelomično oblacima skrivenih vrhova Velebita.

Naš uspješan uspon i druženje odlučili smo malko produžiti u Krasnom gdje smo kupili lički sir i u lokalnoj gostionici u domaćoj atmosferi probali kobasice s ličkim krumpirom i kiselim zeljem koje nam je domaćin iznio za stol. Ozbiljna i odgovorna družina u suradnji s kolegama iz PD sv. Patrik Samobor, jednoglasno donijela odluku o osnivanju posebnog fonda za poboljšanje uvjeta planinarenja u Hrvatskoj, Sloveniji i šire naziva „Snježni fond“.

D.P.