• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3

logo 2 PKHVG copy

Događanja u Klubu!

Sastanci kluba: 
Utorkom od 19:00 - 20:00
 
Stigle članske markice za 2019.
Učlanjenje: svaki utorak od 19-20 sati u prostorijama Kluba.
 
Visokogorska oprema za posudbu članovima: OVDJE
 
Izvještaj s Korzike ...
DSCN6093
Od 23.06. - 01.07.2018. bili smo na Korzici, planinarili smo i obilazili znamenitosti otoka ... kako nam je bilo pogledajte u foto galerijama Monte Cinto 2720m OVDJE,
Paglia Orbia 2525mOVDJE,
trekking po GR20stazi OVDJE,
posjet Pisi, Bastiji, Corte, Piani i Ajaccio OVDJE.
 
Izvještaj s Kube ...
Kuba izvjestajfoto arhiva
od 27.04.-05.05.2018. bili smo na Kubi, posjetili smo brojne gradove i destinacije, upoznali se sa kulturom Kubanaca ... kako nam je bilo pogledajte u foto galeriji OVDJE, a zanimljivi izvještaj možete pročitati OVDJE.
 
Damavand 5671m
Damavand izvjestaj 1
Zastava Kluba na krovu Bliskog istoka ... izvještaj možete pročitati OVDJE, a fotogalerija OVDJE!

Najava putovanja ...

Kontaktirajte nas...

Horizont VG
Horizont VG
Matije Slatinskog 4
Velika Gorica, HR 10410
Hrvatska
Mobile: +385 91 5064411
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.horizontvg.hr
vCard

Brojač posjeta

1003933

17.12.2017. zimski uspon na Zavižan

 

Kao i prije svakog izleta pratili smo vremensku prognozu, a u zimskim uvjetima i visinu snijega na stranicama DHMZ.  Visina snijega na Zavižanu bila je u subotu ujutro 60 cm da bi u subotu navečer došla do 104 cm. U nedjeljno rano jutro nas devet uputili smo se kombijem na izlaz Otočac, preko Švice, Krasnog te skrenuvši na Oltarima prema Babić Sići. Nakon nekih dva kilometra vožnje od Oltara prema ulazu u NP Sjeverni Velebit, zapali smo u visoki snijeg te smo neplanirano odlučili nastaviti pješice. Naprtili smo na sebe svu opremu kako bi mogli bezbrižno prtiti snijeg koji je jučer napadao. Prošli smo  Babić Siću a tragova je bilo sve manje te smo se podno Zavižana poslikali i odlučili vratiti jer se sunce počelo lagano skrivati iza prekrasnih djelomično oblacima skrivenih vrhova Velebita.

Naš uspješan uspon i druženje odlučili smo malko produžiti u Krasnom gdje smo kupili lički sir i u lokalnoj gostionici u domaćoj atmosferi probali kobasice s ličkim krumpirom i kiselim zeljem koje nam je domaćin iznio za stol. Ozbiljna i odgovorna družina u suradnji s kolegama iz PD sv. Patrik Samobor, jednoglasno donijela odluku o osnivanju posebnog fonda za poboljšanje uvjeta planinarenja u Hrvatskoj, Sloveniji i šire naziva „Snježni fond“.

D.P.