• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3

logo 2 PKHVG copy

Događanja u Klubu!

Sastanci kluba: 
Utorkom od 19:00 - 20:00
 
Stigle članske markice za 2019.
Učlanjenje: svaki utorak od 19-20 sati u prostorijama Kluba.
 
Visokogorska oprema za posudbu članovima: OVDJE
 
Izvještaj s Korzike ...
DSCN6093
Od 23.06. - 01.07.2018. bili smo na Korzici, planinarili smo i obilazili znamenitosti otoka ... kako nam je bilo pogledajte u foto galerijama Monte Cinto 2720m OVDJE,
Paglia Orbia 2525mOVDJE,
trekking po GR20stazi OVDJE,
posjet Pisi, Bastiji, Corte, Piani i Ajaccio OVDJE.
 
Izvještaj s Kube ...
Kuba izvjestajfoto arhiva
od 27.04.-05.05.2018. bili smo na Kubi, posjetili smo brojne gradove i destinacije, upoznali se sa kulturom Kubanaca ... kako nam je bilo pogledajte u foto galeriji OVDJE, a zanimljivi izvještaj možete pročitati OVDJE.
 
Damavand 5671m
Damavand izvjestaj 1
Zastava Kluba na krovu Bliskog istoka ... izvještaj možete pročitati OVDJE, a fotogalerija OVDJE!

Najava putovanja ...

Kontaktirajte nas...

Horizont VG
Horizont VG
Matije Slatinskog 4
Velika Gorica, HR 10410
Hrvatska
Mobile: +385 91 5064411
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.horizontvg.hr
vCard

Brojač posjeta

1001832

01.07.2018. Gorski kotar: Viševica-1428m, Zagradski vrh-1187m

 

Viševica ( 1428 m)  i Zagradski vrh  ( 1187)
1.srpnja 2018.

Koji početak srpnja. Krenuli smo na put i pitali se ima li Nina dobro grijanje u autu, gdje su nam rukavice, imamo li dovoljno topli flis i slično. Tamno nebo koje nas je veći dio puta pratilo obećavalo je mokri dan. Brisači su bjesomučno brisali,  ali to nije slomilo naš optimizam. Kiša nas nije odvukla u najbliži dućan po kabanice i čizme. A svi oni strani turisti u bermudama nastavili su put na svoje ljetovanje.  Veliki optimizam i snažna volja družine držali su nas da ne posustajemo. I isplatilo se. Od kiše ni "k" , malo vjetra, ništa sunca i  mala potrošnja vode zapravo su idealni uvjeti za planinarenje. Nebeskom stazom broj 5  prema Viševici,  očekujući težak i dugačak uspon ( kako reče HPS), za nas je bio čas posla. Ali to nije jednoglasno mišljenje  složne družine. Što se Mile tiče, staza je strma. No jednoglasni smo što se tiče  ljepote vidika na more, gorja u okolici, bližih i daljih vrhova. Sve ok, ali loše održavana staza, markacije iz prošlog stoljeća tek su mala opaska na ovu stazu. Put na Zagradski vrh nastavili smo u manjem broju jer je Mila uživala u jagodicama, ivanjskom cvijeću , stolisniku i gospinoj travi. A mi smo pokušavali otkriti pravi put do Zagradskog.  U borbi s neodržavanom i loše markiranoj stazi pobijedili smo i stigli na vrh. A dojmovi s vrha su odlični!  
Ukratko, nismo očekivali takvu atrakciju od tog malog vrha!
Povratak je bio strmom, ljepšom i kraćom stazom.  I bolje održavanom stazom . Zadnja stanica našeg planinarenja bila je Vagabundina koliba. I tamo   smo saznali da su taj dan na vrhu bili i članovi brojnog planinarskog društva koje je zaduženo za održavanje te staze.  I još su nam pojeli sve kolače u Vagabundinoj kolibi !   Ali je striček vlasnik ispod pulta sredio da nam se ispeče nova runda štrudle od jabuka i ječma.   Mljac. I ostala  neuobičajena ponuda jela za jedan "planinarski restoran" nas je sve ugodno iznenadila. Uz već spomenutu štrudlu tu je i maneštra s dodatkom blitve i komorača, , razna jestiva čudesa u juhi od gljiva.. kako je striček vlasnik rekao oni su pravi zeleni restoran, ništa ne bacaju, već recikliraju. Pa što ostane trpaju u druga jela.  I tako nastanu polpete od zelenih salveta; odličan zeleni prilog. Striček je pravi genijalac kad provališ u njegov film.

A  VG-DS ekipa, koja je u svom filmu, ko od šale je smaknula dva vrha.

VG - DS ekipa