• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3

logo 2 PKHVG copy

28.10.2018. Lički gorski biseri: Marković Rudine 1105m

lički gorsi biseri najava izletaSEKCIJA DRUŠTVENIH IZLETA
Lički gorski biseri: Marković Rudine 1105m
 
28.10.2018.
 

Marković rudine (Lički gorski biser) iznad Ličkog Lešća nalaze se na najisturenijem sjeveroistočnom dijelu Velebita, gdje je prema dr. Željku Poljaku Velebit najširi, iznad slojnice od 1000 m (Zavižan-Marković rudine 30 km) proteže se u pravcu sjeverozapad-jugoistok iznad naselja Kuterevo, Švica, Otočac, Prozor, Čovići i Ličko Lešće u Gackoj dolini s njegove sjeverne strane te Rudinke, Donjeg Kosinja i Krša s njegove južne strane. Od Kutereva do Krša u dužini 15 km nalazi se 15 vrhova viših od 1000 m (300-tinjak vrhova ukupno na Velebitu) s najvećim vrhom Marković-rudine od 1105 m u njegovom centralnom dijelu.

.

Plan puta:
6:00 polazak iz Velike Gorice, iza robne kuće Konzum
6:30 polazak iz Zagreba, ispred KD Vatroslav Lisinski
.
Vožnja auto putem Zagreb - Otočac - Ličko Lešče, vožnja traje cca 2:30 sati, a po putu je predviđena zauza za kavicu i okrijepu.
.
Planinarska ruta: Ličko Lešče - Marković Rudine 1105m - Ličko Lešče
Vrijeme uspona: 5 sati
Zahtjevnost ture: srednje zahtjevnan planinarski put, primjeren za planinare sa srednjom i boljom kondicijom
Visinska razlika po putu: cca 600 m
Preporučena oprema: čvrste gojzerice, odjeća planinarska višeslojna, u skladu s vremenskim prognozama, planinarski štapovi preporučeni, ponijeti min 1,5L tekućine, ponijeti zaštitu od vjetra, kiše i sunca
.
Informacije o prehrani: na putu nema mogućnosti prehrane, ponijeti nešto hrane u ruksaku prema individualnim potrebama, nakon završetka ture, prema zajednićkom dogovoru, odlazak u neki ugostiteljski objekat na okrijepu.
.
Informacije o prijevozu: prijevoz je planiran unajmljenim autobusom, cijena prijevoza, na bazi 30 sudionika iznosi: 150,00 Kn, u slućaju manjeg ili većeg odaziva cijena se može malo korigirati uz prethodnu obavijest.
.
Napomena: Zadnji rok za prijavu s uplatom je 24.10.2018.
.
Organizator: PK Horizont VG
.
Vodič: Renato Milovski, pl. vodič
.
Važno: s prijavom na izlet svaka planinarka/planinar potvrđuje da je upoznata/upoznat s tehničkom i kondicijskom zahtjevnošču izleta te potvrđuje da ispunjava zdravstvene, tehničke i kondicijske uvjete za učestvovanje na ovom izletu.