• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3

logo 2 PKHVG copy

25.11.2018. Lička Plješivica – vrh Ozeblin 1657m

licka plesivica najava izletaSEKCIJA DRUŠTVENIH IZLETA

Lička Plješivica: Ozeblin - 1657m

25.11.2018.

 

 

Ozeblin je najviši vrh Ličke Plješivice. Na vrhu, koji ima oblik izdužene travnate zaravni, stoji velika zahrđala metalna ploča kakva se prije koristila za telekomunikacijske potrebe. Lička Plješivica je izdužena planinska barijera koja poput zida razdvaja ličku visoravan od Pounja i Bosanske krajine. Pruža se dinarskim smjerom sjeverozapad-jugoistok od Medvjeđaka na sjeveru do Kremena i Poštaka na jugu više od 100 km. Glavna karakteristika Plješivice i njezina gotovo jedina vrijednost jest veliko šumsko bogatstvo. (izvor HPS)

 

Plan puta:

6:00 polazak iz Zagreba, ispred KD Vatroslav Lisinski

6:30 polazak iz Velike Gorice, iza robne kuće Konzum

Vožnja autocestom Zagreb-Karlovac te dalje lokalnom cestom prema Udbini. Vožnja traje cca 3,5 sata. Po putu je predviđena pauza za kavicu i okrijepu.

Planinarska tura: prijevoj Kuk - Ozeblin

Vrijeme trajanja ture: cca 5 sati ukupno

Visinska razlika po putu: cca 500 m

Kondicijska zahtjevnost:

Srednje zahtjevan planinarski put za planinare sa srednjom i boljom kondicijom.

Preporučena oprema:

Čvrste gojzerice, odjeća planinarska višeslojna u skladu s vremenskim prilikama, ponijeti zaštitu od sunca, vjetra ili kiše, ponijeti min. 1L tekućine (voda, čaj ... ), pl. štapovi preporučeni.

Informacije o prehrani:

Na putu nema objekata koji nude hranu pa je preporuka ponijeti nešto hrane u ruksaku prema individualnim potrebama. Po završetku ture odlazak u neki ugostiteljski objekt prema dogovoru.

Informacije o prijevozu:

Prijevoz je planiran unajmljenim kombijem, cijena prijevoza na bazi pune popunjenosti iznosi 180,00 Kn, u slučaju manjeg odziva cijena se može korigirati uz prethodnu najavu.

Organizator: PK Horizont VG

Vodič: Elvis Čaušević, pl. Vodič.

Zainteresirani za izlet mogu se prijaviti svaki utorak u prostorijama Kluba, na e-mail Kluba ili na tel. 091/235-2225 (Elvis).

Zadnji rok za prijavu s uplatom je utorak, 20.11.2018.

NAPOMENA:

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu.