• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3

logo 2 PKHVG copy

17.03.2019. 17.03.2019. Grobničke Alpe – Obruč 1376m

obruč najava
 
SEKCIJA DRUŠTVENIH IZLETA
Grobničke Alpe - Obruč 1376m
17.03.2019.
 
 
 
 

Obruč je najviši vrh cijeloga masiva popularno zvanog »Grobničke Alpe«. Oko Obruča mogu se susresti divokoze čije je stanište na padini sjeverno od vrha. Na vrhu je prirodno stanište runolista. Sama vršna točka označena je malenim mramornim križem. Zahvaljujući visini, s vrha se pruža osobit vidik na sjeverni Jadran, Kastavštinu, Grobinštinu, Učku i Pakleno. (izvor HPS)

Plan puta:

6:30 polazak iz Velike Gorice, iza robne kuće Konzum

7:00 polazak iz Zagreba, ispred KD Vatroslav Lisinski

Vožnja autocestom Zagreb-Rijeka te dalje lokalnom cestom prema Podkilavcu gdje se na kraju sela nalazi naša početna točka uspona, Rastočine. Vožnja traje cca 2,5 sata. Po putu je predviđena pauza za kavicu i okrjepu.

Povratak u Veliku Goricu i Zagreb je predviđen u večernjim satima.

Planinarska tura: Početna i završna točka uspona je u Rastočinama, na kraju Podkilavca. Uspon na Obruč je predviđen preko „Kolci“, dok je povratak predviđen preko „čeke“.

Vrijeme trajanja ture: cca 6-7 sati ukupno

Visinska razlika po putu: cca 1100 m

Kondicijska zahtjevnost: Kondicijski zahtjevan planinarski put za planinare sa boljom kondicijom.

Preporučena oprema: Čvrste gojzerice, odjeća planinarska višeslojna u skladu s vremenskim prilikama, ponijeti zaštitu od sunca, vjetra, kiše ili snijega, ponijeti min. 2L tekućine (voda, čaj ... ), pl. štapovi preporučeni.

Informacije o prehrani: Na putu nema objekata koji nude hranu pa je preporuka ponijeti nešto hrane u ruksaku prema individualnim potrebama. Po završetku ture odlazak u neki ugostiteljski objekt prema dogovoru.

Informacije o prijevozu: Prijevoz je planiran unajmljenim kombijem 8+1, cijena prijevoza na osnovi pune popunjenosti iznosi 230,00 Kn. U slučaju većeg odaziva ide se sa dva kombija.

Organizator: PK Horizont VG

Vodiči: Elvis Čaušević, pl. vodič

Zainteresirani za izlet mogu se prijaviti svaki utorak u prostorijama Kluba, na e-mail Kluba ili na tel. 091/1208-978 (Elvis).

Zadnji rok za prijavu s uplatom je utorak, 12.3.2019.

NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu.