• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3

logo 2 PKHVG copy

07.05.-11.06.2019. 2. Opća planinarska škola

pl.skola najava 

2. OPĆA PLANINARSKA ŠKOLA

Planinarski Klub „Horizont VG“ organizira u proljeće 2019. godine 2. OPĆU PLANINARSKU ŠKOLU za sadašnje i buduće planinare i ostale ljubitelje prirode i planina – s početkom u utorak 07.05.2019. u 19:30 sati u službenim prostorijama Kluba.

 

 

Planinarska škola sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela (predavanja i  izleta/vježbi).

Pruža osnovno znanje za sigurno i ugodno kretanje po gorama i planinama te je usklađena s “Pravilnikom o općoj planinarskoj školi u HPS-u”. Polaznici polažu završni ispita, nakon čega dobivaju odgovarajuću diplomu HPS-a.

Završetkom osnovne planinarske škole steći ćete osnovna znanja za sigurno kretanje u gorama i planinama, a otvarate si mogućnosti daljnjeg školovanja u HPS-u.

Predavanja će se održavati utorkom u prostorijama Društva, na adresi Matije Slatinskog 4 (ulaz iza zgrade) u Velikoj Gorici, od 19:30 do 21:30 sati. Praktični dio nastave održavat će se vikendima na terenu – izletima/vježbama organiziranima za školu u suradnji s ostalim članovima društva. Školu vode licencirani i iskustveni vodiči PK Horizont VG.

Planinarska škola se sastoji od 8 predavanja utorkom i 3 izleta/vježbi na terenu. Uvjet za izlazak na ispit je odslušanih minimum 6 predavanja i odrađenih minimum 3 izleta/vježbi.

Osnovna oprema za planinarsku školu su gojzerice i ruksak. Ostala oprema upotpunjuje se postupno stjecanjem planinarskog iskustva. Instruktori škole i iskusniji planinari savjetima će pomoći pri nabavi ostale opreme.

Školarina iznosi 200,00 kuna. 

Upisom u školu svaki polaznik potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sudjelovanje u radu škole, da izletima pristupa na vlastitu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati programa izleta, odluka i uputa vodiča.

Radi održavanja kvalitete, škola može primiti maksimalno 20 polaznika. Molimo sve da se prijave na vrijeme, a zadnji rok za prijavu je 30.04.2019.

Organizator: PK HORIZONT VG

Voditelj škole: Renato Milovski, pl. vodič A,B,D

Prijave i informacije: utorkom na sastancima KLuba, na email Kluba ili tel. 091/506-4411