• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3

logo 2 PKHVG copy

09.06.2019. Treking Krupa

KRUPA najava izletaSEKCIJA DRUŠTVENIH IZLETA
Treking Krupa - magično zelenilo netaknute prirode
09.06.2019.
 
 
 
 

Treking Krupa vas vodi kroz spektakularni kanjon, magično zelenilo prirode i netaknutu prirodu. Rijeke Zrmanja i Krupa stoljećima su klesale spektakularan kanjon i stvorile magične vodopade te se, zahvaljujući kristalno čistoj vodi i zelenilu, svrstavaju među najljepše rijeke Europe. Zanimljiv je podatak da na ukupnoj dužini od 11 kilometara, Krupa tvori 19 slapova od kojih su neki visoki i do deset metara. Krupa se sa Zrmanjom sreće u njenom kanjonu te zajedno čine prekrasan krški fenomen.

 

Plan puta:

6:30 polazak iz Velike Gorice, iza robne kuće Konzum

7:00 polazak iz Zagreba, ispred KD Vatroslav Lisinski

.

Vožnja auto putem A1 do izlaza Sveti Rok, zatim lokalnom cestom Gračac - Golubić. Vožnja traje cca 3:30 sati, a po putu je predviđena pauza za kavicu!

 

Treking tura:

Nakon dolaska u Golubić, te kraćeg odmora i pripreme laganim korakom krećemo prema Kudinom mostu, jednom od najljepših mjesta u zadarskom zaleđu. Dok se spuštamo prema dnu kanjona, pogled nam puca na prekrasnu modro-zelenu boju Krupe i Deveterac – devet sedrenih kaskada koje završavaju visokim slapom preko kojeg vodi  Kudin most. Most je izgrađen na prijelazu iz 18. u 19. stoljeće u suhozidu te je danas zaštićen kao spomenik kulture. Na mostu je predviđena pauza za odmor i piknik.  Moguć je i posjet prekrasnoj Krnjezi. Nakon samog trekinga, posjetit ćemo pravoslavni manastir Krupa uz samu rijeku gdje ćete imati prilike vratiti se u povijest ovog prekrasnog kraja. 

Treking traje cca 5 sati, nakon čega slijedi povratak u Zagreb/Veliku Goricu. Potrebno je imati čvrstu obuću, odjeća u skladu s vremenskim prilikama, ponijeti zaštitu od sunca, vjetra i kiše.

 

Informacije o prijevozu: prijevoz je planiran autobusom, cijena  na bazi 35 putnika iznosi 180,00 Kn, u slučaju većeg odaziva cijena će se sukladno broju putnika smanjiti.

.

Organizator: PK Horizont VG.

 

Vodič: Renato Milovski.

 

Informacije i prijave: utorkom na sastancima Kluba, na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili tel 091/506-4411.

.

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i fizičke uvjete za sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost i sa potrebnom opremom. Vodič ima pravo izmjene plana izleta u slučaju objektivnih okolnosti na terenu, a posebice vremenskih prilika.