• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3

logo 2 PKHVG copy

06.05.2018. Klek 1182m

Izlet na Klek 6.5.2018.

... i tako smo mi sletjeli na aerodrom prije 22 sata sinoć i nismo baš spavali jer se trebalo dići prije 5 sati da stignemo na izlet. A bilo je božanstveno, samo smo se smijali otkad smo sletjeli u Havanu na Kubi.

Hotel je bio odličan. Degustirali smo razne koktele preko puta u „garaži“ u staroj Havani. Stajali su oko 10 „cuca“. Cigare su pristojno skupe, no svejedno smo ih kupili, zapalili i pućkali dim.

A kako je samo dobro izgledao onaj konobar?! Ostavili smo mu „cuce“ za sjećanje. Vozili smo se na katamaranu do Iguana islanda na kojem smo utvrđivali koji je koktel bolji. Dragali smo kajmane koji su tako mekani kao trbuh praščića.... i tako dalje, i tako dalje.

Uglavnom, put do Ogulina i penjanje na vrh Kleka ostao mi je u sjećanju kao prepričavanje svježih uspomena s Kube, a s koje su se „naši“ vratili večer prije.

        Unatoč njihovim zabavnim pričama uspjeli smo čak i pogledati izložbu u Ogulinskom planinarskom muzeju i popeti se na Klek. Stvarno je lijep u ovo doba godine, posebno svim onima koji su bili tamo samo na zimskim usponima kao ja.

        Izlet je bio dio planinarske škole koju organizira PK Horizont Vg i odlično su ga podnijeli i početnici, koji se unatoč bolovima i nemoći, nisu predali i došli su do vrha.

        Dobro raspoloženje nije pokvario ni gumi defekt koji je bio rješen u pola sata. Nakon toga smo, kao i svaki put u Ogulinu, otišli do „Konzma“ na finu gozbu. Tamo smo nastavili s pričama o Kubi. Kako su samo lijepi ti Kubanci.....

        Ana Krois