• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3

logo 2 PKHVG copy

28.04.-06.05.2018. C U B A

       
cuba1 Kuba3 Kuba4 Cuba 197

Kada je prvi put došao na Kubu 1492. g. Crhristopher Columbus napisao je da je to vjerojatno najljepši otok koje su ljudske oči ikada vidjele … Najveći karipski otok početkom 20 st. postaje turistička metropola. To je otok prepun umjetnosti i glazbe koja izvire iz svakog kutka. Njen kolonijalni šarm, prekrasne plaže i gastronomija ostavlja sve bez daha!    

 

P O P U NJ E N O ! 

C U B A

 

28.04. - 06.05.2018.   

"ORIGINAL CUBA" - putovanje najljepšim, autohtonim dijelovima otoka

 

Program putovanja:

1. Dan 28.04.2018./subota/  Zagreb – Havana

Okupljanje u zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniji za Pariz u 09.00h s predviđenim dolaskom u 11.05h. Nastavak putovanja prema Havani. Predviđeni polazak je u 13.50h, a dolazak u 18.10h. Organizirani transfer do Havane i smještaj u „Casa Particular“  - privatne kuće u kojoj žive Kubanci sa svojim obiteljima, a sobu, dvije ili više iznajmljuju turistima! Mogućnost večernje šetnje Havanom, koja je uvrštena u svjetsku baštinu Unesco od 1982.  Navečer možemo uživati u klubovima i barovima s tradicionalnim kubanskim glazbenicima ili na glavnom trgu Havane. Noćenje.

2. Dan 29.04.2018./nedjelja/ Havana

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni vođeni obilazak stare i nove Havane, u starom dijelu Havane (Havana Vieja) razgledat ćemo obnovljeni trg Plaza de Armas – srce grada, zatim El Templete, Mercaderes ulica, Palace of the Captain Generals, Trg katedrale, zgrada National Capitolio, Gran Teatro de la Habana, Monserrate avenija, Bacardi zgrada – kubanski turistički centar. Posjet Ambos Mundos Hotelu gdje je Ernest Hemingway boravio u sobi 511 i njegovim omiljenim mjestima La Bodeguita del Medio Restaurant (treba probati Mojito) i Floridita Restaurant Bar (treba kušati Daiquiri). Odlazak do Cabana-Morro utvrde odakle je prekrasan pogled na cijeli grad. Slobodno vrijeme za ručak (preporuča se Cafe Taverna “Amigos del Benny” sa živom glazbom i kubanskim plesačima). Nakon obilaska starog djela Havane odlazimo cabrio odltimerima (fakultativno) na jednosatnu vožnju po Malenconu, Vedadu i ostatku Havane., nastavak razgleda moderne Havane: Trg Revolucije, Jose Marti's Memorial, sveučilište, Vedado područje, Malecon, Miramar... Slobodno vrijeme za vlastite potrebe. Navečer preporučamo odlazak na “Tropicana Cabaret Show”, svjetski poznatog Tropicana Cabare Show  uz uživanje u fantastičnom glazbeno plesnom showu s preko 200 plesačica, plesača i pjevača i sve to pod zvjezdanim nebom – fakultativno. Noćenje.

3. Dan 30.04.2018./ponedjeljak/ Havana - Vinales

Nakon ranijeg doručka odlazak (8:00) na cjelodnevni fakultativni izlet u dolinu Viñales  (Unesco baština) u provinciji Pinar del Rio na zapadnom dijelu Kube, gdje raste najbolji svjetski duhan. Prvo zaustavljanje je na vidikovcu s kojeg puca pogled na cijelu dolinu i Mogote - specijalni oblik stijena iz kojih raste drveće i žbunje, zatim nastavak puta u Pinar del Rio – kratki posjet gradu koji uključuje i posjet tvornici cigara. Spuštamo se u selo Vinales gdje ćemo otići na vidikovac koji ima pogled na dolinu Viñales, zatim ćemo obići “The Mural of the Prehistory” (Unesco baština), zdanje prapovijesti, “La Cueva del Indio” (indijaska špilja). Ručak u "Mural de la Prehistoria". Većernji povratak u Havanu. Slobodno vrijeme, ili posjet nekom od kubanskih klubova sa živom glazbom, prema individualnim željama. Noćenje.

4. Dan 01.05.2018./utorak/ Havana – Girón - Cienfuegos  - Trinidad

Nakon doručka odlazak iz Havane prema Trinidadu. Na putu za Trinidad vidjet ćemo najljepšu plažu na otoku “Playa Larga” – plaža s bijelim pijeskom, zatim mjesto Guama u području Montemar parka, najvećeg parka na Kubi, na poluotoku Zapata, gdje ćemo posjetiti farmu krokodila, najvećeg uzgajališta autohtone cubanske vrste koja se uzgaja i pušta u prirodu radi očuvanja vrste. Nastavak puta prema  Girónu te posjet “Playa Girón muzeum” gdje se mogu vidjeti tenkovi i ostala oružja koja su sudjelovala u invaziji na Cubu u Zaljevu svinja. Odlazak u Cueva de los Peces i Punta Perdiz na ručak, nakon ručka pauza za kupanje, ronjenje (Snorkeling) … nastavak puta prema Cienfuegosu, posjetit ćemo Tomás Terry kazalište, park Martí, šetalište Prado, Palacio de Valle, kulturno imanje i katedralu Bezgrešnog začeća, nastavak puta za Trinidad. Dolazak u većernjim satima,  smještaj u “Casa Particulas” . Slobodno vrijeme, noćenje.

5. Dan 02.05.2018./srijeda/ Trinidad – otok Iguana

Nakon doručka, odlazimo na fakultativni izlet s katamaranom na otok Iguana gdje ćemo po dolasku uživati, po želji,  u snorkelingu (ronjenju) u kristalno čistom moru prepunog  života, (riblji svijet, koralji …) . Na katamaranu ćemo uživati u morskim delicijama kao što su škampi, jastozi, zatim odlazimo u obilazak otoka na kojem obitavaju velike iguane. Povratak u Trinidad, slobodno vrijeme, predlažemo kupanje na plaži Ancon. Noćenje.

6. Dan 03.05.2018./četvrtak/ Trinidad   

Nakon doručka odlazimo u razgled Trinidada., jednog od najljepših gradova Kube, koji odiše atmosferom kolonijalne ere. Osnovao ga Diego Velázquez de Cuéllar 1514., a pod zaštitom je Unesco-a od 1988 godine. Proći ćemo kroz gradsku jezgru Trinidada i obići važnije znamenitosti … posjet starom dijelu grada s kamenim popločenim ulicama, glavni trg, palače i zgrade iz kolonijalnog doba (The Plaza Mayor, Palacio de Cantero) …, tržnica “La Casa del Alfarero” , u The Canchánchara Bar-u možemo uživati u odličnim koktelima … posjet kuli (tornju) “Manacas Iznaga” s pogledom na cijelu dolinu šećera. Povratak  u Trinidad. Slobodno vrijeme, noćenje.

7. Dan 04.05.2018./petak/ Trinidad – Santa Clara - Havana

Nakon doručka odlazimo u gradić Santa Claru, ključnom gradu Kubanske revolucije gdje ćemo posjetiti mauzolej najpoznatijeg svjetskog revolucionara - Che Guevare, Memorijalni spomenik  Che Guevare, Armored vlak, Loma de Capiro, Vidal Park ... slijedi ručak u lokalnom restoranu. Nastavak puta za Havanu, smještaj u „Casa Pariculares“ , slobodna večer, noćenje.

8. Dan 05.05.2018./subota/ Trinidad – Havana (muzej Ernesta Hemingwaya)

Doručak, slobodno jutro ili odlazak taksijima (fakultativno) u dio grada zvan San Francisco de Paula i posjetiti „Finca Vigíu“, kuću (sada muzej) književnika Ernesta Hemingwaya u kojoj je živio od polovice 1939. godine pa sve do 1960. godine. Izvana se kroz prozore mogu vidjeti sobe koje su ostale netaknute, a u obližnjoj lučici njegov povijesni brod Pilar, (muzej se može posjetiti i iznutra – ulaznica cca 25€). Transfer do zračne luke, polijetanje zrakoplova na liniju za Amsterdam predviđeno je u 17.15h s predviđenim dolaskom u 08.30h (+1).

9. Dan 06.05.2018./nedjelja/ Havana – Zagreb

Nastavak putovanja prema Zagrebu, predviđen dolazak je u 16.25h.

Kuba9 Beaches of Cuba Blue Sea1 Guama Crocodile Farm kuba zastava

Kuba11  Kuba12  Kuba14  Tropicana Havana 

 

Cijena putovanja bez avio karte iznosi: 6.590,00 Kn

Avio karta koju mi planiramo kupiti (AirCanada) iznosi 5.640,00 Kn

Cijena avio karte na relaciji Zagreb – Havana, Havana - Zagreb uključije sve takse i  aerodromska davanja, uključena prtljaga (23Kg + 10Kg), obroci za vrijeme.

Napomena: točna cijena avio karte će se znati 300 dana prije putovanja, ovo je trenutna cijena, inače ovo je samo jedna od solucija, postoje i drugi prijevoznici, jeftiniji i skuplji, tako da postoji mogućnost kupovine jeftinijih ili skupljih avio karta, karta će se moći kupiti i na rate kod agencije koja nam osigurava karte, ili postoji opcija da sami kupite avionsku kartu ukoliko imate povoljnu priliku

Minimalan broj putnika za realizaciju ovog putovanja je 16, a maksimalan broj putnika je 20.

 

Cijena uključuje:

 - transfer od aerodroma Jose Marti Intl – Havana do smještaja u Havani i iz Havane do aerodroma Jose Marti Intl – Havana

- Transver Havana – Girón - Cienfuegos  - Trinidad 30.04.2018.

- Transver Trinidad – Santa Clara – Havana 04.05.2018.

- Tri noćenja s doručkom u Havani, smještaj u “Casa Particulares” – dvokrevetne sobe s vlastitim Tuš/wc

-četiri noćenja s doručkom u Trinidadu u “Casi Particulares” s doručkom dvokrevetne sobe s vlastitim tuš/wc

- ručak s uključenim jednim pićem 01.05.2018. u Girónu

- ručak s uključenim jednim pićem 04.05.2018. u Santa Clari

- lokalni stručni vodič za cijelo vrijeme putovanja

 -naš licencirani stručni vodič cijelo vrijeme putovanja, pokriva španjolsko govorno područje

 

Doplate:

Viza za Kubu, viza se može raditi zajednički preko našeg Kluba

Oltimer tura novom Havanom 29.04.2018. poslijepodne 15€

Izlet u dolinu Vinales 30.04.2018. US 85$, uključuje prijevoz, ulaznicu u tvornicu cigara, ulaznicu za obilazak Murala te ručak s uključenim jednim pićem

Ulaznica na farmu krokodila ?

Izlet katamaranom na otok Iguana US 75 $, uključen katamaran, ručak (škampi, jastozi) i oprema za ronjenje

Taxi 05.05.2018. za posjet muzeju Ernesta Hemingwaya US 15 $

Ulaznica u muzej Ernesta Hemingwaya US 25 $

Ostale ulaznice u crkve i muzeje ako ih bude

 

Prijave i informacije: utorkom na redovitim satancima Kluba, na mail horizont.vg(@)gmail.com ili tel. 091/506-4411

 

Organizator putovanja: PK Horizont VG

 

Kreator putovanja i realizacija na terenu: Renato Milovski, pl. vodič