• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3

logo 2 PKHVG copy

PERU 22.-30.06.2019.

 
 
 Logo Klub  Planinarski klub HORIZONT VG   Logo HPS

 

PRIJAVE U TIJEKU !

organizira bogato devetodnevno putovanje u

.

P E R U

.

Lima – Cusco – mountain Rainbow

.

 Titicaca Lake - Machu Picchu

.

22. - 30.06.2019.

.

 1. dan 22.06. subota, ZAGREB - LIMA

Sastanak putnika na zagrebačkom aerodromu Franjo Tuđman kod šaltera informacija. Zajednički check in, te ukrcaj na let. Dolazal u Limu, glavnog i najvećeg grada Perua, u večernjim satima, transver u hotel, noćenje. (Obroci na letu: snack, večera)

 2. dan 23.06. nedjelja, LIMA - Juliaca ( Sillustani Ruins ) - Puno  - Titicaca lake - Cusco

Jutarnji transver do zračne luke te ukrcaj na avion za Juliaca, nakon slijetanja slijedi transfer do grada Puno. Zanimljivost na ovom putu su svakao grobnice u obliku kula “Sillustani”, radi se o velikim cilindričnim konstrukcijama izgrađenim davno prije civilizacije Inka. Sillustani su možda najfinije i najsavršenije cilindrične konstrukcije drevnog Perua, takva savršenost ne može se naći ni gdje drugdje u Južnoj Americi. Razgledavanjem “Sillustani” pružit će nam bolji uvid u život civilizacija prije Inca. Također možemo istražiti područje Umayo lagune koja se nalazi u podnožju prirodne platforme Sillustani. Nakon dolaska u Puno slijedi nezaboravan izlet turističkim motornim čamcem po jezeru  Titicaca do jedinstvenih "plutajućih otoka" Ura. Ti drevni stanovnici jezera, poznatiji kao Plemena voda, sagradili su vlastite "Otoke" povremenim dodavanjem novih slojeva vrste trske nazvane "Totora" (Scirpus Totora), biljnog vlakna Papyrusove obitelji. Njihovi domovi i čamci također su izrađeni iz ovog materijala. U poslijepodnevnim satima slijedi povratak u Puno te ćemo se okrijepiti koristeći se  našim hotelskim tušem, nakon toga odlazimo do autobusnog terminala te krećemo luksuznim autobusom na put za Cusco. Autobus polazi u 22 sata te vožnja traje 7 sati, no njegov komfor i luksuz daje nam osjećaj hotelske sobe. Dolazak u Cusco je oko 5 sati ujutro. (Obroci: doručak)

 3. dan 24.06 ponedjeljak, CUSCO (3400 m/nm) -  Inti Raymi Festival 

Cjelodnevno sudjelovanje na festivalu Inti Raymi. Inti Raymi (Na Quechua jeziku: "Sun Festival") je vjerska ceremonija Inka carstva u čast Boga Inti, jednog od najcjenjenijih božanstava Inka religije. To je  proslava zimskog solsticija - najkraći dan u vremenu između izlaska i zalaska sunca i Inka nove godine. Na teritorijama južno od ekvatora gregorijski mjeseci lipnja i srpnja zimski su mjeseci. Održava se svake godine 24. Lipnja,  Inti Raymi još se slavi u autohtonim kulturama diljem Anda. Proslave uključuju glazbu, šarene nošnje (najznačajnija tkanina aya huma maska) i dijeljenje hrane. U 20.00 sati navečer odlazimo na  večeru s folklornim programom u tipičnom restoranu gdje glazbenici sviraju svoje melodije na Andanskim glazbalima lijepih zvukova, a živopisno odjeveni plesači će vam pokazati različite drevne peruanske plesove. (Obroci: doručak, ručak, večera)

 4. dan 25.06. utorak, cjelodnevni izlet u SVETU DOLINU INKA

Nakon doručka krećemo na cjelodnevni izlet u Svetu dolinu Inka. Nakon cca 30 min. zaustaviti ćemo se u Awanakancha (živi muzej Andi), ne možete putovati u Peru a ne vidjeti vidjeti izvorne životinje Andi i proizvode (ručni rad) od njihove vune. U Awanakancha ćemo posjetiti malu farmu posvećenu

životinjama i originalnom ručno rađenom tekstilu proizvedeni iz vune životinja Andi. Po dolasku na farmu, imat ćete priliku upoznati se s autohtonim životinjama: Alpaka, Llama i Vicuña. Odvojene po vrstama i spolu u velikim torovima, prijateljske životinje žele zadovoljiti posjetitelje u nadi da će dobiti ukusan travnati zalogaj. Nakon što upoznamo životinje, možemo odvojiti malo vremena kako bismo posjetili izložbu na licu mjesta, gdje se možemo upoznati kako se životinjska vuna pročišćava i prirodno

boji, prije no što se konačno utkane u tkanine, tapiserije, odjeću ili razne druge proizvode. Žene iz domaćih zajednica pokazuju primjere izrada tradicionalnih (i zamršenih) tehnike tkanja, koristeći osnovne alate i drvene tkalačke stanove.

Posjet slikovitoj indijskoj tržnici “Pisac” koje se održava utorkom, četvrtkom i nedjeljom -

trgovački raj Anda gdje se još uvijek prakticira “trampa” kao oblik trgovanja. Ovdje ćemo uživati u jedinstvenom ozračju uz tipičan indijanski ručak. U popodnevnim satima, prolazeći kroz mjesta Calca i Urubamba, posjetit ćemo tvrđavu Inka i tvrđavu Ollantaytambo, izgrađene kako bi zaštitili ulaz u ovaj dio doline i zaštitili je od moguće invazije plemena koji žive u Donjoj džungli. Proći ćemo kroz

čudne ulice u obližnjem gradu kako bi dobili dobru sliku o tome što ovaj strateški vojni, vjerski, i

poljoprivredni centar bio, odnosno značio u doba carstva Inka. Povratak u Cusco, slobodna večer. Predlažemo šetnju oko Glavnog trga i uživanju u noćnoj atmosferi pijući ukusni Pisco Sour u nekom od mnogobrojnih pubova oko trga. Noćenje. (Obroci: doručak, ručak)

 5. Dan 26.06. srijeda, Cusco – Chachabamba – Wiñawayna– Aguas Calientes

Rani polazak autobusom, oko 5:40 (ovisno o redu vožnje vlaka), do željezničke stanice, ukrcaj na tradicionalni peruanski vlak koji će nas za cca 1:30 sati dovesi do 104 Km udaljenog  Chachabamba, gdje ćemo započeti našu uzbudljivu avanturu - pješačku turu: “Putevima Inka”. Odavde hodamo oko 4 sata do mjesta Inka Wiñay Wayna ('Forever Young' 2680m / 8792ft), zatim nastavljamo do Inti Punku ("Sun Gate") (2730m / 8957ft) odakle ćemo imati prvi pogled na veličanstveni Machu Picchu (2400m / 7873ft), odatle nam preostaje još samo kraća šetnja - posljednji dio staze prema samom drevnom gradu. Prije dolaska u Machu Picchu imat ćemo kraći odmor, a zatim slijedi spuštanje turističkim autobusom u Aguas Calientes Predviđen dolazak u Aguas Calientes je oko 16:30, slijedi smještaj u hotel, večera, noćenje.

(Obroci: doručak, ručak i večera) 

 6. dan 27.06. četvrtak Aguas Calientes - Huaynapícchu - Machu Picchu - Sunčeva vrata – Aguas Calientes - Cusco

Dan počinjemo ranom 20-minutnom  vožnjom autobusom do poznate “Inca Citadel of Machu Picchu” tvrđave Inca Machu Picchu, također poznate kao "Izgubljeni grad Inka". Autobusom se uspinjemo 6 km zavojitom cestom do nevjerojatnog mjesta Huayna Picchu poznato i kao Wayna Picchu (Quechua "Young Peak"). Broj dnevnih posjetitelja koji je dopušten u Huayna Picchu je ograničen na 200. Razgled palača, hramova i grobnica. Vrh Huayna Picchu je oko 2720 m/nv i 360 m viši od Machu Picchu. Prema lokalnim legendama vrh planine bio je rezidencija velikog svećenika i lokalnih djevica. Također svako jutro prije izlaska sunca veliki svećenik s malom skupinom hodao je do Machu Picchua kako bi signalizirao dolazak novog dana. Hram Mjeseca, jedan od tri glavna hrama na području Machu Picchua, smjestio se sa strane planine na nadmorskoj visini nižoj od Machu Picchua. U susjedstvu Hrama Mjeseca je drugi sveti hram u špilji s lijepim zidovima. Ostali lokalni hramovi u Machu Picchu su Hram Condor, hram triju prozora, glavni hram, "Nedovršeni hram", i Hram Sunca, koji se nazivaju i Torreon. Tu ćemo sudjelovati u vođenoj turi do “Citadele” (središnji dio utvrde), posjet Glavnom trgu, Kružnom tornju, Svetom Suncu, Kraljevska četvrt, hram tri prozora i razna groblja. Slobodno vrijeme za uživanje u drevnom gradu Inka također je ogranićen na par sati. Povratak u Cusco. Večera. Noćenje.(Obroci: doručak, ručak)     

 7. dan 28.06. petak Cusco - planina Rainbow – Cusco

Danas slijedi odlazak na fantastičan dnevni izlet (s trekkingom) na tzv. planinu 7 boja (7 Color Mountain). Planina Rainbow smještena je u južnom dijelu Perua, u regiji Cusco. Ova ruta nas vodi kroz krajolike sa ledenjacima, planinama prekrivenim snijegom i kristalno čistim rijekama i jezerima. Naša avantura započinje u 3 sata ujutro, vozimo se do zajednice malih sela Hanchipata – Quesuno odakle počinje naš trekking u trajanju od 3 sata koliko nam je potrebno da dođemo do zapanjujućeg krajolika Vinicunca (Rainbow Mountains). Cijelo vrijeme trekkinga imat ćemo poglede na brojne planinske vrhove kao i glečer Ausangate, moći ćemo vidjeti lokalne divlje životinje kao i deve koje obitavaju u ovim planinskim lancima. Nakon dolaska do fascinantnih Rainbow Mountains slijedi cca jednosatno opuštanje i uživanje u predivnim pogledima na veličanstvene planine. Potom slijeti povratak do početne točke, zatim slijedi vožnja u Cusco. Noćenje. (Obroci: doručak, ručak)

 8. dan 29.06. subota Cusco - Lima – Zagreb

Nakon doručka transport do zračne luke, odlazak lokalnim letom za Limu. Nakon slijetanja odlazak u bogati razgled grada Lime. Tura uključuje povijesni centar Lima, koji prolazi uz Plaza San Martin, glavni trg, palaču Vlade, Gradsku vijećnicu, katedralu i Muzej religijske umjetnosti, crkvu Santo Domingo, s grobnicama Santa Rosa i San Martin de Porras i Limskih kolonijalnih balkona. Posjetit ćemo samostan i crkvu San Francisca, najvećeg monumentalnog kompleksa kolonijalne umjetnosti u Americi i kulturne baštine čovječanstva. Izlet uključuje posjet bazilici s 21-jednom oltarom, samostan klaustra, kapitularnu i clementinsku sobu, zbor i biblioteku redovnika, muzej koji prikazuje 11 slika Rubensove škole, sakristiju sa slikama Surbarana i Ribera, njegovom velikom vrtu ukrašenim Sevillom pločicama iz XVI. stoljeća, mađarskim lukovima i podzemnim katakombama. Također ćemo posjetiti park El Olivar sa stablima maslina iz Španjolske iz XV. Stoljeća, središnjem parku Mirafloresa i Larcomara, simbolom modernog Lima i turističkog i zabavnog centra, kao i povlašteno mjesto za uživanje u čudesnom pogledu na Tihi ocean. Navečer povratak u Zračnu luku te slijedi ukrcaj na let za Europu. (Obroci: doručak)

9. dan 30.06. nedjelja Zagreb

Dolazak u Zagreb po redu letenja je u …

(Obroci: snack, ručak)

 

Očekivana cijena putovanja: 12.580,00 Kn

U cijenu je uključeno:

-          svi transferi prema programu, privatan prijevoz uključuje automobile i autobuse

-          noćenja u hotelima 3*** u dvokrevetnim sobama

-          obroci prema programu

-          večera u Cuscu u restoranu s folklornim programom

-          ulaznice u Huaynapícchu

-          ulaznice u Machu Picchu

-          ulaznica i vožnja brodom po Titicaca jezeru

-          noćna vožnja luksuznim autobusom na relaciji Puno – Cusco

-          karta za vožnju vlakom, tradicionalan Peruanski vlak za Chachabambu

-          avio karta na relaciji Lima – Juliaca i Cusco – Lima

-          24 satnu podršku i pratnju lokale agencije s lokalnim vodičima na engleskom jeziku

-          Organizaciju i pratnju ispred Kluba, planinski vodič Renato Milovski

 

Cijena ne uključuje:

-          Avio kartu na relaciji Zagreb – Lima – Zagreb

Napomena: cijena avio karte će se znati 300 dana prije putovanja, no prema ovogodišnjim cijenama, ukoliko se kupuje odmah pri prvim prodajama, cijena se kretala se od 6.800,00 – 5.400,00 ovisno o kompaniji. Karta se može kupiti na 12 rata i osigurati policom od otkaza putovanja.

-          Nije uključen prevoditelj sa engleskog na hrvatski, to možemo dogovoriti na zajedničkom sastanku ili netko od nas uz pravičnu naknadu …

-          Ostala potrošnja privatne naravi, pića suveniri, napojnice …

Napomena: Ovaj bogati program odvija se u jedinstveno vrijeme, naime jednom godišnje 24.06.2019. u Cuscu održava se Inti Raymi Festival - “Festival sunca”, radi se o vjerskoj ceremoniji carstva Inka u čast boga Inti – “boga Sunca”, jednog od najcjenjenijih božanstava u religiji Inka. Na tom festivalu imat ćemo priliku i mi sjediniti se sa potomcima Inka. Nadalje, ovo putovanje obuhvaća cijeli Peru, odnosno sve najvažnije i najcjenjenije povijesno-kulturne znamenitosi … proputovat ćemo cijeli Peru … cca 4000 KM što lokalnom avio kompanijom, što autobusom, vlakom, automobilima i naravno by foot J

 

Zanimljivosti na putovanju:

        Sillustani Ruins                    Inti Raymi Festival                                         Folklorni program

4 11 13 15

                                                                                Titicaca lake

9 images

             planina Rainbow               brod na Titicaca jezeru             Huaynapícchu                        Izgubljeni grad INKA

rainbow mountain cusco peru shutterstock 661803538 Reed Islands of Lake Titicaca b Tips to Avoid Altitude Sickness in Cusco Peru peru

                                                               Noćni autobus Puno - Cusco      

bus1

      bus3           bus2