• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3

logo 2 PKHVG copy

Događanja u Klubu!

Sastanci kluba: 
Svaki utorkak
od 19:00 - 20:00
 
PK Horizont VG upisuje nove članove!
 
Učlanjenje: svaki utorak od 19-20 sati u prostorijama Kluba
 
 
 
Visokogorska oprema za posudbu članovima: OVDJE
 
 
 

Najava putovanja ...

Kontaktirajte nas...

Horizont VG
Horizont VG
Matije Slatinskog 4
Velika Gorica, HR 10410
Hrvatska
Mobile: +385 91 5064411
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.horizontvg.hr
vCard

Brojač posjeta

1144829

27.01.2013. Rogla - skijanje

 

Skijanje na Rogli , 27. Siječnja 2013.

Bio je to dan koji je obećavao. Nas dvadesetak tjedan dana ranije je na internetskim stranicama Rogle i ostalim stranicama s vremenskim prognozama provjeravalo podatke o visini snijega i vremenskim prilikama. Nismo mogli vjerovati da će biti  idealno vrijeme za skijanje, iako možda za nas malo prehladno, minus 14 stupnjeva. Ali, tko bi znao?

Naša nova simpatija, šofer Mirko, iskrcao nas je na Rogli, točno pred ulazom. Mi smo cendrajući počeli izvlačiti skije i navlačiti hladne pancerice – brrr... Nije ugodno, ali što je tu je. Na kraju smo zaključili da i nije tako hladno kao što smo očekivali. Netko se, na našu sreću  u prognoziranju malo zeznuo!

Meni je to bilo prvo ovosezonsko skijanje i nisam htjela trošiti vrijeme na još kava i čajeva za zagrijavanje, nego sam se odmah bacila na staze. Šajba je bio istog mišljenja. S cigaretom u ustima pitao me kam idem, pa mi se pridružio. I tako smo nas dvoje cijeli dan zajednički osvajali stazu po stazu, a neke i nekoliko puta.

Moram priznati da je, nakon početnog cendranja, kako je dan odmicao, Šajba postao pravi skijaški virtuoz. Ja sam ga na kraju jedva pratila. Odvažio se i na „Adrenalinsku stazu“ pun umjetnih hupsera i skakaonica. No, pokušavajući izvesti „salto mortale“ poskliznuo se na skakaonici  i tresnuo na leđa. Ljiljana i ja smo sa sigurne daljine, s pritajenim užasom u očima i nijemim krikom na usnama sve to gledale. No, Šajba se vješto iskobeljao iz snijega, te s još većim žarom nastavio dalje preko hupsera. (Poslije je rekao da je vidio nečiji mobitel na stazi i to ga je omelo u izvedbi).

Pri kraju se većina nas zajedno skijala. Vrijeme je bilo idealno. Sunčano i taman koliko treba hladno. U dobrom duštvu vrijeme brzo prolazi. No bili smo umorni, a staze sve istrošenije i zahtjevnije. Sve smo se opreznije skijali, tražeći posljednje ostatke snijega na stazama, uglavnom pazeći da ne padnemo. Ali ne i Šajba. Bilo ga je teško obuzdati. Letio je po stazi objašnjavajući kako nije istrošena, nego mi ne znamo skijati. Govorio je kako je tek sad ovo pravo skijanje. Jedva smo ga odvukli natrag, ali ne prije nego što se još dvaput bez greške spustio niz „Adrenalinsku stazu“. Ako se ne varam, a mislim da ne – Šajba je barem toga dana bio najstariji „adrenalinac“ na stazi. Svaka čast!

Ana Krois