• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3

logo 2 PKHVG copy

Događanja u Klubu!

Sastanci kluba: 
Svaki utorkak
od 19:00 - 20:00
 
PK Horizont VG upisuje nove članove!
 
Učlanjenje: svaki utorak od 19-20 sati u prostorijama Kluba
 
 
 
Visokogorska oprema za posudbu članovima: OVDJE
 
 
 

Najava putovanja ...

Kontaktirajte nas...

Horizont VG
Horizont VG
Matije Slatinskog 4
Velika Gorica, HR 10410
Hrvatska
Mobile: +385 91 5064411
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.horizontvg.hr
vCard

Brojač posjeta

1144362

11.03.2012. održan planinarsko - skijaški izlet na Roglu 1517m, kratka priča RM

 

Rogla 1517m

    Nedjelja, 11. ožujka 2012, 5:00 sati, sat neumoljivo zvoni , ali kada je planinarenje u pitanju problema nema. Nešto prije 6:00, naš vozač Ljubo već čeka iza robne kuće Mercator u Velikoj Gorici. Svi točni i 5 do 6 krećemo za Zagreb po drugi dio ekipe. I tamo ekipa točna, to samo planinari mogu. I krenusmo, ali samo do prvog semafora, kada iskrcavamo jednu planinarku, nema dokumenata za prijelaz granice. I idemo dalje do prve jutarnje kavice, pa granice, pa do Rogle, odnosno zaseoka Resnik gdje se iskrcavaju planinari, skijaši brzinom munje nastavljaju put Rogle, jer curi vrijeme, šteta svake izgubljene sekunde.

   Planinari, prvo jedna zajednička, čisto ako se netko izgubi da znamo koliko nas je bilo, i pokazalo se da u tome ima istine. Hodamo nekih dvadesetak minuta, vrijeme idealno, sunčano, kad u Frankovom ruksaku zvoni mobitel. Nemreš ga odmah naći, pa mobitel prestane zvoniti. Ubrzo opet zvoni i to je to, fali jedan sa slike. Kako to već biva u takvim situacijama, veza loša da nemreš razgovarat, no dobro nakon nekih desetak minuta vijećenja odluka pada da se jedan vrati po njega. I tako i bi, ali njega nema, on kreće svojim putevima, no sva sreća da ima sva moderna pomagala (gps), pa odlućujemo idemo dalje, snaći će se on već.
   I tako korak po korak, vrijeme i dalje odlično, nakon cca 3 i pol sata stižemo na vrh Rogla 1517m, kad zove i izgubljeni planinar: evo me tu sam 5 minuta iza vas. Na vrhu jedna zajednička i krećemo do Koče na Pesku, gdje smo predvidjeli pauzu i ručak. Nakon obilne hrane i dobre kapljice došlo vrijeme i za povratak. Sad se treba natovaren hranom i pićem popeti natrag do busa cca 1 sat.
   I tako korak po korak, došli mi do busa gdje  srećemo skijaše. Dogovorno odlazimo na zajedničku kavicu, tamo riječ po riječ saznajemo doživljeje skijaša. Jedan je biježao i skrivao se, druga ga je stalno sustizala i pronalazila, nju su dizali ne bi li ona uspjela vidjeti bus, ona mu je brojala pive,  nastavit će se .....
 
  Pozivam Vas sve u prostorije Kluba, možda saznamo sve intrige koje su doživjeli skijaši.
 
  Put kući prošao je u ugodnoj atmosferi, zadnji smo se, u 19:45,  iskrcali mi Goričani.
 
RM