• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3

logo 2 PKHVG copy

Događanja u Klubu!

Sastanci kluba: 
Svaki utorkak
od 19:00 - 20:00
 
PK Horizont VG upisuje nove članove!
 
Učlanjenje: svaki utorak od 19-20 sati u prostorijama Kluba
 
 
 
Visokogorska oprema za posudbu članovima: OVDJE
 
 
 

Najava putovanja ...

Kontaktirajte nas...

Horizont VG
Horizont VG
Matije Slatinskog 4
Velika Gorica, HR 10410
Hrvatska
Mobile: +385 91 5064411
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.horizontvg.hr
vCard

Brojač posjeta

1144823

Priča s Medvednice, 12.01.2014.

 

Malo nas je, al' se ne damo !!!!

.

Iako je za ovu nedjelju bio predviđen ski-dan na Rogli, isti nije bilo moguće realizirati. Planove je pomrsilo vrijeme - usred zime počinje proljeće.
.
Nekolicina žilavih (dan ranije započeto je markiranje staze u Peršinovcu) i željnih planinarenja otputila se na Sljeme. Našli smo se na parkingu kod tunela i nakon kavice (hvala Marinku i neka tako nastavi i ubudućeJ) krenuli vođeni našim neuništivim Renatom.
.
Dan je bio zaista lijep – sunčan, topao, baš proljetni, pa je ubrzo višak odjeće završio u ruksacima (iako su neki cijeli dan proveli u novim rukavicama :), a neki u gamašama te kasnije bili i kritizirani).
.
Sretni i orni za penjanje, savladali smo „Gipsovu stazu“ samo tako, u potrazi za „bircom“ (ne naoružani :) i grahom (zašto nije bilo Šajbice?).
.
Usput smo nabasali na jedan par (Željka i Ivan) iz nama dragog Napretka i baš su oni predložili :) da se ide „Gipsovom“, a što, naravno, nitko kasnije nije požalio.
.
Nakon jedno 2,5 sata hoda dokopali smo se graha, pečenica, fileka, juhice, štrudlice, pivice, ničega (neki su dobili par deka više i bili su pod stalnim nadzorom :)). Kad smo sve to redom slistili, krenuli smo povratnom putanjom, zastavši kod drvenih jaslica (neki su se iskupljivali-postoji foto-zapisJ) i već prije 16.00 smo bili kod polazišta-tunela.
.
Hvala svima na ugodno provedenom danu i „punjenju baterija“ za radni tjedan. :))))
.
PS: započeto markiranje staze u Peršinovcu (koja inače vodi do Renatove ladanjske kućice :) ) planira se nastaviti i sljedeće subote (18.01. u 9.00), pa se mole svi koji su već bili i imaju iskustva, da ponovno dođu, posebno „Sandokan“ s mačetom :), ali i oni koji su prošlu subotu bili spriječeni (neke obaveze, neka dežurstva – sve neprovjereno :) ). 
D.Z.