• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3

logo 2 PKHVG copy

Događanja u Klubu!

Sastanci kluba: 
Svaki utorkak
od 19:00 - 20:00
 
PK Horizont VG upisuje nove članove!
 
Učlanjenje: svaki utorak od 19-20 sati u prostorijama Kluba
 
 
 
Visokogorska oprema za posudbu članovima: OVDJE
 
 
 

Najava putovanja ...

Kontaktirajte nas...

Horizont VG
Horizont VG
Matije Slatinskog 4
Velika Gorica, HR 10410
Hrvatska
Mobile: +385 91 5064411
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.horizontvg.hr
vCard

Brojač posjeta

1144828

Tour de Tur xc staza 29.06.2014.

 

Što reći za početak? Prekrasno ljetno, nedjeljno jutro, biti će vruće. Krećem od kuće petnaest minuta prije zakazanog termina susreta. Pa parkiralište OŠ Nikole Hribara mi je tu iza ugla. Ipak želim za svaki slučaj biti prvi i dočekati ostale učesnike današnjeg događanja. Kad ne lezi vraže, na parkiralištu dio ekipe već čeka, doručkuju s nogu, slažu završne detalje na biciklima, da sve bude tip-top. Vidi se da su puni energije i želje za novim izazovima: Crna Gora ih je nekako pozitivno nadahnula i dodatno motivirala. Tko će ih danas držati pod kontrolom. J

Zagrepčanci su danas stigli na vrijeme, pa je obzirom na prijeđeni put bilo u redu da to nagradimo jednom brzom kavicom u lokalnom kafiću. Pola deset i već smo spremni za pokret, zapravo skoro svi.

Malo asfalta, pa malo makadama, sve po suncu koje je već počelo pokazivati kuda smjera danas i brzo skrećemo u šumu. Tu je ipak ugodnije, ako isključimo činjenicu da je svako stajanje povezano sa napadom sitnih nametnika koji odmah osjete prisutnost hrane i počinju dosadno zujati i pikati.

Nižu se kilometri čvrstog i  kvalitetnog makadama, a hrastove šume Turopolja opravdavaju u mnogim pričama i pjesmama opjevanu ljepotu.

I onda u jednom trenutku napuštamo makadam i ulazimo još dublje u šumu, cesta postaje traktorski put i ubrzo potom staza, ali sve bez previše blata. Zadnja tri dana sunčanog i suhog vremena osušila su glavninu blata koje je zadavalo dosta problema autoru ovih redaka kad je prolazio ovim putem u pripremi današnje „ekspedicije“. Nedugo nakon ovog avanturističkog dijela puta, ponovo povratak na makadam, na Kozjačku cestu. I dok se na blagom spustu i zadnji komadi blata odvajaju od kotača leteći na sve strane pred nama su novi izazovi, uspon do Žitkovčice, pa ponovo šumskim putem spust, a i uspon do Ključić brda.

Na Ključić brdu, naravno, slijedi kratki i zasluženi odmor i okrjepa u ugodnom ambijentu izletišta. Dojmovi o prvoj polovici rute se izmjenjuju u hladovini suncobrana uz hladno piće i poneki sendvič. I pada ideja da se obzirom na ljepotu doživljenog ovo proglasi tradicionalnim pohodom koji ćemo upražnjavati svake godine u zadnjem vikendu lipnja. Zgodna ideja, nadam se da će je mladi prihvatiti i pretvoriti u tradiciju.

Točno je podne, vrijeme za pokret. Ne smijemo se previše opustiti, no nema brige, nastavlja se i dalje kroz šumu, pa nam ni sunce neće predstavljati veći problem. Sad su usponi ionako za nama. Samo spuštanje i ravne dionice. Možda bude još malo blata kad od Šiljakovine krenemo u dublju šumu, ali budemo mi to zbavili, blato je za nas odvažne „mačji kašalj“.

Sve u svemu, za nepuna tri sata čiste vožnje odradili smo skoro pa 40 km  zahtjevnije staze sa off road dijelovima, sve kako je i pisalo u najavi. Za jače rekreativce, naravno. :)

Slijedeći službeni izlet biciklističke sekcije najavljen je za jesen. Idemo u Gorski kotar. Kako li će tek tamo biti izazovno?!  Dođite i povedite prijatelje!

A kako smo razgovarali, možda i u ovim ljetnim terminima zavrtimo još neku novu „rundu“ bicikliranja i novu priču. Pratite najave na našoj web stranici i očistite svoj kalendar za iskušenja iz naše kuhinje!!!!!

Radujemo se i Vašem dolasku. Zašto bi išli samo u Lisinski?

 

DZ