• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3

logo 2 PKHVG copy

Događanja u Klubu!

Sastanci kluba: 
Svaki utorkak
od 19:00 - 20:00
 
PK Horizont VG upisuje nove članove!
 
Učlanjenje: svaki utorak od 19-20 sati u prostorijama Kluba
 
 
 
Visokogorska oprema za posudbu članovima: OVDJE
 
 
 

Najava putovanja ...

Kontaktirajte nas...

Horizont VG
Horizont VG
Matije Slatinskog 4
Velika Gorica, HR 10410
Hrvatska
Mobile: +385 91 5064411
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.horizontvg.hr
vCard

Brojač posjeta

1146390

Izvještaj s bicikliranja

 

Najbrojnije biciklističko druženje u organizaciji VG Horizont, IKADA !!! Sedamnaest duša skupilo se odasvud iz Lijepe naše.

Maglovito i vlažno jutro u Mrkoplju, no najvažnije je da ne pada kiša, a i neće po prognozi cijeli dan.

Pristižu biciklisti iz Velike Gorice, Zagreba, Rijeke … Različitih su znanja i vještina, no pobrinuli smo se da za svakog bude ponešto. Mislim naravno na uzbrdice, nizbrdice, makadam, vododerine …

Početni uspon Mrkopalj – Begovo Razdolje odmah je pokazao što to čini razliku. Neki su to obavili autom, neki šetnjom uz bicikl, a neki su se, nećete vjerovati, zahvaljujući odgovarajućim pripremama dovezli do vrha samo tako, pitajući odmah kad dolazi sljedeća uzbrdica.

Kraj hotela „Jastreb“ grupa se kompletira i nakon kratkog odmora donosimo odluku da se podijelimo u dvije skupine: napredni i oni drugi (nikako ne „nazadni“). Dobro zamišljeno, djelomično i provedeno, ma kako god, grupa se malo razvukla. Oni napredni uspjeli su i pasti pokoji puta spuštajući se do Vrata. Valjda nisu znali da „vrata“ ipak treba otvoriti i onda proći, a ne ih pokušavati glavom razvaliti. Ipak, na sreću, radilo se o naprednima, a oni znaju i pasti (a i tvrde su glave), pa većih posljedica nije bilo.

I dalje staza nastavlja uglavnom spustom kroz šumski krajolik, prolazimo poznato okružje sa planinarskih pohoda na Bijele i Samarske stijene, ali ovaj puta nastavljamo dalje prema Matić poljani, Tuku i cilju (startu) etape, pitoresknom goranskom mjestašcu Mrkoplju.

Na kraju, svi su uspjeli zatvoriti „krug bicikliranja“ i to u vremenu pola sata boljem od onog koji navodi Turistička zajednica u svom prospektu biciklističkih staza Mrkoplja. Bravo za sve nas !!!

Nakon kratkog predaha, montaže bicikala na nosače, presvlačenja u „civilku“ (barem onih koji su si ponijeli nešto za presvući), kolona od šest vozila krenula je put Lokvi, pa uz/u jezero. U bistro „Jezero“ naravno. Niste valjda mislili da smo planirali i plivanje kao drugu biatlonsku disciplinu? Ugodan ambijent, dobra hrana, a i sunce se nakratko pojavilo i osunčalo nas pri rastanku s goranskom prirodom u kojoj su se već počele nazirati prve boje jeseni.

Što čovjeku više treba za završetak još jednog prekrasnog druženja.

A šume Mrkoplja ? Šume su ostale pjevajući i dozivajući nas za neki ponovni susret…

DZ