• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3

logo 2 PKHVG copy

Događanja u Klubu!

Sastanci kluba: 
Svaki utorkak
od 19:00 - 20:00
 
PK Horizont VG upisuje nove članove!
 
Učlanjenje: svaki utorak od 19-20 sati u prostorijama Kluba
 
 
 
Visokogorska oprema za posudbu članovima: OVDJE
 
 
 

Najava putovanja ...

Kontaktirajte nas...

Horizont VG
Horizont VG
Matije Slatinskog 4
Velika Gorica, HR 10410
Hrvatska
Mobile: +385 91 5064411
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.horizontvg.hr
vCard

Brojač posjeta

1146440

05.10.2014. Ćićarija

Ćićarija 5. listopada 2015.

U ovim našim planinarskim avanturama po Hrvatskoj i okolici došao je red i na Ćićariju. I to na najviši vrh Veliki Planik ( 1272 m) i nešto niži Županj vrh

( 1137 m).

Planirana je kružna tura redom: Brgudac pa do Korita, zatim Veliki Planik i povratak preko Županj vrha do Korita i Brgudca. Svi koji su se odvažili i izdržali ovu rutu mogu zabilježiti da su propješačili 17,5 kilometara. Većim dijelom kroz očuvanu bukovu šumu, od nevremena i čovjeka. Šuma u kojima nema gljiva no put od Brgudca do Korita prepun je drenka i kupina što je otkrio i domaći medo. I na putu ostavio dokaz da je «ovdje bio i dobro se najeo».

Bez obzira na medu svi su se uputili i stigli do Planika. I dobili priliku uživati u pogledu na Učku, Istru, Gorski kotar.. A za povratak..Recimo da se polovica odlučila na povratak do Brgudca istim putem,a ostali kružno. I u kružnoj turi dobili priliku osvajanja i  Županj vrha.

Ovo je jedna ugodna i lijepa staza, ništa zahtjevno i teško. Točna ocjena kondicijske zahtjevnosti 2/5. Za sve koji su upućeni u  ovu klasifikaciju podatak je da je točna.

A u onoj grupi koja se istim putem vraćala u Brgudac neki su odabrali svoj smjer za povratak, no svi su bili na dobrom putu, jer stigli su do busa. E oni su prošli 11 kilometara.

Za kraj ovog lijepog dana  čekao nas je još i kasni ručak u restoranu u Lupoglavu.Različita ocjena hrane no u busu su svi poželjeli nešto slatko. I uzalud stiskali one gumbiće u busu za kavu, čaj i palačinke. Vozač je to ignorirao. Ali za izlazak iz šećerne krize tu su se našli kolači sretnog para koji je slavio 30. godina bračnog života. Ma da mi svi poživimo i proslavimo tridesetogodišnjicu planinarskog kluba. Možda će do onda i vozači nuditi kavu i nešto slatko u autobusu. A i ima još puno planina i vrhova u Hrvatskoj i šire koje treba proći. Al ajmo ( ponovo ?! ) na najviši vrh Hrvatske!

                                                                                                                                B.K.