• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3

logo 2 PKHVG copy

Događanja u Klubu!

Sastanci kluba: 
Svaki utorkak
od 19:00 - 20:00
 
PK Horizont VG upisuje nove članove!
 
Učlanjenje: svaki utorak od 19-20 sati u prostorijama Kluba
 
 
 
Visokogorska oprema za posudbu članovima: OVDJE
 
 
 

Najava putovanja ...

Kontaktirajte nas...

Horizont VG
Horizont VG
Matije Slatinskog 4
Velika Gorica, HR 10410
Hrvatska
Mobile: +385 91 5064411
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.horizontvg.hr
vCard

Brojač posjeta

1146404

07.06.2015. Tour de tur XC staza ...

Biciklistička tura „Tour de tur xc staza“

Moja prva biciklistička tura sa biciklističkom sekcijom PD Horizont.

U nedjelju ujutro  07. lipnja oko 9 sati okupili smo se na parkiralištu OŠ Nikole Hribara. Bilo je sedam sudionika (Vesna, Ana, Ljiljana, Renato, Igor, Marinko i moja malenkost).

Vrijeme sunčano bez oblaka i već ujutro dosta toplo.

Priprema za vožnju, slaganje bicikala, stavljanje opreme i krećemo.

Cilj je bio proći Tour de tur xc stazom ali u malo izmijenjenoj turi jer smo bili pozvani na peku kod obitelji Juretić što je zahtijevalo malo skretanja s zacrtane rute.

Prvi dio je ravan i na otvorenom. Prolazak kroz pothodnik do Gradića pa uz kanal prema Lukavca i prije Lukavca skretanje ulijevo prema šumi. Prvi dio je bio ravan i po suncu sve dok nismo došlo do strmijeg dijela gdje je počela i šuma.

Vožnja šumom (hlad) gore dolje i po raznim puteljcima dovela je i do rastegnutosti grupe pa i do manjeg lutanja. Dvoje sudionika (Vesna i ja) kao zadnji skrenuli na krivu stazu ali Renato se vratio po nas pa se „jato“ opet okupilo. 

Tu počinju i mali problemi s biciklima, Marinku počela puštat guma. Pokušaj zamjene gume novom nije uspio zbog neodgovarajuće debljine ventila. Guma ne pušta jako pa umjesto zamjene rješenje je dopumpavanje, ali kvaliteta današnjih proizvoda dovela je do toga da ode i pumpa. Srećom nije bila jedina.

Daljnja vožnja oko Kozjače pa do Ključić Brda do kuda smo došli nakon nešto više od dva sata vožnje. Na Ključić Brdu je bila stanka i okrjepa (čokolada, voda, …). Tu se mijenja prvobitni smjer ture pa umjesto prema Šiljakovini krećemo prema vikendici obitelji Juretić, ali evo nove nevolje. Dvije nove gume u kvaru. Renatu počeo pomagati Igor, ali pri tome puče ventil pa je put nastavljen hodajući. I moja guma počela puštat ali ne tako jako pa sam ipak nastavio vožnju, ali ni to nije jedina nevolja jer mi je ispala gumica s prednje kočnice tako da mi je ostala samo zadnja. Nekako se dovučemo do vikendice obitelji Juretić i tamo odmor. Vikendica lijepa u mirnom dijelu, puno zelenila. Međusobni pozdravi, rakijica za doček i odmor. Uz peku dočekuje nas i odlična juha  i domače vino.

Nakon jela, odmora i popravka guma nastavak puta. Tu nas odmah napušta Marinko a malo dalje i Vesna koja skreće za Veliku Bunu.

Ostatak ekipe cestom preko Šiljakovine dolazi do Male Bune odakle asfaltiranom cestom vozimo prema Velikoj Gorici.

Tu si Igor i ja damo malo oduška pa vožnjom na kotač smjenjujući se u vodstvu malo bržom vožnjom prelazimo cca 4 km. Na kraju mi je Igor ipak odmaglio.

Povratak u Veliku Goricu, osvježenje u kafiću gdje je skoro izgubljena leća) i tura je gotova.

Rezime:

  • Tri probušene gume
  • Jedna potrgana pumpa
  • Jedna otpala kočnica
  • Skoro izgubljena leća
  • Lijepo druženje s Dubravkom i Miroslavom Juretić
  • Ukusan ručak.

Ivica Jurički