• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3

logo 2 PKHVG copy

Događanja u Klubu!

Sastanci kluba: 
Svaki utorkak
od 19:00 - 20:00
 
PK Horizont VG upisuje nove članove!
 
Učlanjenje: svaki utorak od 19-20 sati u prostorijama Kluba
 
 
 
Visokogorska oprema za posudbu članovima: OVDJE
 
 
 

Najava putovanja ...

Kontaktirajte nas...

Horizont VG
Horizont VG
Matije Slatinskog 4
Velika Gorica, HR 10410
Hrvatska
Mobile: +385 91 5064411
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.horizontvg.hr
vCard

Brojač posjeta

1144363

22.10.2017. Učka - vrh Sisol 835m

 

Miholjsko ljeto odlučilo nas je napustiti baš tu nedjelju. Gledanje vremenske prognoze koja je pokazivala oblak s maksimalnim brojem kišnih kapljica ipak nas nije odgovorilo od izleta.  Koliko smo puta već pokisli, pa što ako ćemo i danas ! Čuli smo da je uspon lijep, pogled s vrha još ljepši, a što je najvažnije, gore je žig koji nam treba u dnevnicima HPO-a. I tako smo ranom zorom 22. listopada krenuli na jug, nas 35.

Grupa B izašla je iz autobusa u Lovranu, po pljusku, uz komentar  kako će se danas dobro nahodati do Opatije, puno više nego mi koji imamo u planu prohodati koji kilometrić iz Brseča do vrha Sisiol i nazad. Piiih pa to je prava sitnica !

I bila bi sitnica da nije bilo kiše. Malo blata, malo mokrih stijena, ali prolazno vrijeme nam je bilo odlično. Naime oblaci nam nisu dali priliku za uživanje u pogledu na more pa smo hodajući u ritmu i gledajući u gojzerice brzo stigli do vrha. S obzirom da kapuljača na kabanici pored svoje prvotne funkcije, zaštite kose od kiše, često ima i funkciju naočnjaka (dio konjske opreme koji se stavlja konju sa strane kraj očiju da se ne plaši), nekoliko naših planinara skrenulo je s puta. Usprkos dobro markiranoj stazi. Nećemo spominjati njihova imena da se sada ne srame. Znamo da i najbolji ponekad pogriješe.dio konjske opreme, stavlja se konju sa strane kraj očiju da se ne plaši dio konjske opreme, stavlja se konju sa strane kraj očiju da se ne plaši dio konjske opreme, stavlja se konju sa strane kraj očiju da se ne plaši

Po dolasku na vrh kiša nas je poštedila dok smo lupali žigove, a imali smo prilike na nekoliko sekundi nazrijeti i Čepićko polje.  Koju sekundu duže gledali smo Krk. No nismo stigli zagristi sendviče jer kažu da ne treba izazivati vraga pa smo čim je zagrmilo krenuli dolje. I tako smo opet laganim korakom klizali prema Brseču. Prvo uz grmiće kadulje i vrijeska a onda kroz šumu. Gradsku ložu, rodnu kuću Eugena Kumičića i ostale znamenitosti grada Brseča ostavili smo za neki drugi izlet. Nas su nakon presvlačenja u suhu odjeću zanimali samo topli čaj i klopa u lokalnoj konobi. Grupu B skupili smo u Opatiji i nastavili brzo prema Zagrebu. Riječka obilaznica već se pretvarala u potok a kako je Rijeka preživjela „potop“ vidjeli smo u večernjim vijestima.

I za kraj jedan apel autobusnim prijevoznicima. Mi planinari znamo da nismo VIP gosti, vi prijevoznici znate da smo navikli na svakojake uvjete, ali ipak, nemojte nam davati „šuplje“ autobuse. Nije lako hodati s kišom natopljenim ruksakom na leđima, mokro je i hladno. Neću spominjati ime prijevoznika. Ne ovoga puta, jer se nadam da se neće ponoviti...

ZG