• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3

logo 2 PKHVG copy

Događanja u Klubu!

Sastanci kluba: 
Svaki utorkak
od 19:00 - 20:00
 
02.07.2019. sastanak putnika za Kilimanjaro s početkom u 19:30 sati ...
 
16.07.2019. sastanak putnika za Grčku s početkom u 19:15 sati ...
 
Učlanjenje: svaki utorak od 19-20 sati u prostorijama Kluba.
 
Visokogorska oprema za posudbu članovima: OVDJE
 
 
 

Najava putovanja ...

Kontaktirajte nas...

Horizont VG
Horizont VG
Matije Slatinskog 4
Velika Gorica, HR 10410
Hrvatska
Mobile: +385 91 5064411
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.horizontvg.hr
vCard

Brojač posjeta

1105625

PERU 23.06.-01.07.2019.

 
 
 Logo Klub  Planinarski klub HORIZONT VG   Logo HPS

 

Grupa je popunjena, prijave na listu u slučaju odustajanja!

organizira bogato devetodnevno putovanje u

.

P E R U

.

Lima – Cusco – mountain Rainbow

.

 Titicaca Lake - Machu Picchu

.

23.06 - 01.07.2019.

.

 1. dan 23.06. subota, Venecija - Lima

14:00 odlazak kombijima do zračne luke u Veneciji, sastanak putnika na odabranom aerodromu kod šaltera informacija. Zajednički check in, te ukrcaj na let. Dolazal u Limu, glavnog i najvećeg grada Perua, je u 18:10 sati po redu letenja, transver do hotela, noćenje. (Obroci na letu: snack, večera)

 2. dan 24.06. nedjelja, Lima – Cusco - Inti Raymi Festival 

Rano - jutarnji transver do zračne luke te ukrcaj na avion za Cusco, avion polijeće u 7:00 po redu letenja. Po dolasaku u Cusco slijedi transver do hotela, ostavljanje svari u sigurnu sobu te odlazak do centra FCusca kako bi prisustvovali – učestvovali na Inti Raymi Festivalu. Quechua jeziku Inti Raymi Festival znači “Festival suncu”, to je najcjenjenije božanstvo u religiji Inka. To je proslava zimskog solsticija - najkraći dan u vremenu između izlaska i zalaska sunca i nove godine Inka. Na teritoriju južno od ekvatora gregorijski mjeseci lipnj i srpnj su zimski mjeseci. Festival se održava svake godine 24. lipnja. Tijekom carstva Inke, Inti Raymi je bio najvažnija od četiri ceremonije koje se slave u Cusco, u vezi s „Inca Garcilaso de la Vega“. Proslava se odvija u Haukaypati (plaća se posebno ulaznica) i na glavnom trgu u gradu. Tri dana prije Inti Raymi-a Sapa Inca i Curacas provode pročišćavanje na način da tijekom tog perioda piju samo vodu, jedu nekuhani kukuruz i chucam. U zoru na lipanjskom solsticiju, okupljaju se u Haucaypati, skidaju cipele i okreću se prema sjevero istoku u očekivanju izlazećeg sunca. Kad se sunce pojavi, ustaju i udaljavaju se uz poljupce koje dijele međusobno prije uzimanja dviju zlatnih šalica „chicha“. Lijeva je bila ponuđena Suncu, dok desnu šalicu dijele između Sapa Inca i njegove pratnje.

u 20.00 sati navečer pripremite se za večeru s folklornom predstavom u tipičnom restoranu u kojem glazbenici sviraju svoje melodije s Andanskim glazbalima lijepih zvukova, a plesači, odjeveni u tipične peruanske nošnje, će vam pokazati različite drevne peruanske plesove.

Obroci uključeni: Doručak i večera s muzikom i folklorom

 4. dan 25.06. ponedjeljak, cjelodnevni izlet u Svetu dolinu Inka

Nakon doručka krećemo na cjelodnevni izlet u Svetu dolinu Inka. Nakon cca 30 min. zaustaviti ćemo se u Awanakancha (živi muzej Andi), ne možete putovati u Peru a ne vidjeti vidjeti izvorne životinje Andi i proizvode (ručni rad) od njihove vune. U Awanakancha ćemo posjetiti malu farmu posvećenu

životinjama i originalnom ručno rađenom tekstilu proizvedeni iz vune životinja Andi. Po dolasku na farmu, imat ćete priliku upoznati se s autohtonim životinjama: Alpaka, Llama i Vicuña. Odvojene po vrstama i spolu u velikim torovima, prijateljske životinje žele zadovoljiti posjetitelje u nadi da će dobiti ukusan travnati zalogaj. Nakon što upoznamo životinje, možemo odvojiti malo vremena kako bismo posjetili izložbu na licu mjesta, gdje se možemo upoznati kako se životinjska vuna pročišćava i prirodno boji, prije no što se konačno utkane u tkanine, tapiserije, odjeću ili razne druge proizvode. Žene iz domaćih zajednica pokazuju primjere izrada tradicionalnih (i zamršenih) tehnike tkanja, koristeći osnovne alate i drvene tkalačke stanove. Posjet slikovitoj indijskoj tržnici “Pisac” koje se održava utorkom, četvrtkom i nedjeljom - trgovački raj Anda gdje se još uvijek prakticira “trampa” kao oblik trgovanja. Ovdje ćemo uživati u jedinstvenom ozračju uz tipičan indijanski ručak. U popodnevnim satima, prolazeći kroz mjesta Calca i Urubamba, posjetit ćemo tvrđavu Inka i tvrđavu Ollantaytambo, izgrađene kako bi zaštitili ulaz u ovaj dio doline i zaštitili je od moguće invazije plemena koji žive u Donjoj džungli. Proći ćemo kroz čudne ulice u obližnjem gradu kako bi dobili dobru sliku o tome što ovaj strateški vojni, vjerski, i poljoprivredni centar bio, odnosno značio u doba carstva Inka. Povratak u Cusco, slobodna večer. Predlažemo šetnju oko Glavnog trga i uživanju u noćnoj atmosferi pijući ukusni Pisco Sour u nekom od mnogobrojnih pubova oko trga. Noćenje. (Obroci: doručak, ručak)

Dvodnevni Inca Trail

 5. Dan 26.06. utorak, Cusco – Chachabamba – Wiñawayna Ollantaytambo

Rani polazak autobusom, oko 5:40 (ovisno o redu vožnje vlaka), do željezničke stanice, ukrcaj na tradicionalni peruanski vlak koji će nas za cca 1:30 sati dovesi do 104 Km udaljenog  Chachabamba, gdje ćemo započeti našu uzbudljivu avanturu - pješačku turu: “Putevima Inka”. Odavde hodamo oko 4 sata do mjesta Inka Wiñay Wayna ('Forever Young' 2680m / 8792ft), zatim nastavljamo do Inti Punku ("Sun Gate") (2730m / 8957ft) odakle ćemo imati prvi pogled na veličanstveni Machu Picchu (2400m / 7873ft), odatle nam preostaje još samo kraća šetnja - posljednji dio staze prema samom drevnom gradu. Prije dolaska u Machu Picchu imat ćemo kraći odmor, a zatim slijedi spuštanje turističkim autobusom u Aguas Calientes Predviđen dolazak u Ollantaytambo je oko 16:30, slijedi smještaj u hotel, noćenje.

Obroci: doručak, ručak

 6. dan 27.06. srijeda Ollantaytambo - Huaynapícchu - Machu Picchu - Sunčeva vrata – Aguas Calientes - Cusco

Dan počinjemo ranom 20-minutnom  vožnjom autobusom do poznate “Inca Citadel of Machu Picchu” tvrđave Inca Machu Picchu, također poznate kao "Izgubljeni grad Inka". Autobusom se uspinjemo 6 km zavojitom cestom do nevjerojatnog mjesta Huayna Picchu poznato i kao Wayna Picchu (Quechua "Young Peak"). Broj dnevnih posjetitelja koji je dopušten u Huayna Picchu je ograničen na 200. Razgled palača, hramova i grobnica. Vrh Huayna Picchu je oko 2720 m/nv i 360 m viši od Machu Picchu. Prema lokalnim legendama vrh planine bio je rezidencija velikog svećenika i lokalnih djevica. Također svako jutro prije izlaska sunca veliki svećenik s malom skupinom hodao je do Machu Picchua kako bi signalizirao dolazak novog dana. Hram Mjeseca, jedan od tri glavna hrama na području Machu Picchua, smjestio se sa strane planine na nadmorskoj visini nižoj od Machu Picchua. U susjedstvu Hrama Mjeseca je drugi sveti hram u špilji s lijepim zidovima. Ostali lokalni hramovi u Machu Picchu su Hram Condor, hram triju prozora, glavni hram, "Nedovršeni hram", i Hram Sunca, koji se nazivaju i Torreon. Tu ćemo sudjelovati u vođenoj turi do “Citadele” (središnji dio utvrde), posjet Glavnom trgu, Kružnom tornju, Svetom Suncu, Kraljevska četvrt, hram tri prozora i razna groblja. Slobodno vrijeme za uživanje u drevnom gradu Inka također je ograničen na par sati. Povratak u Cusco. Noćenje.

Obroci: doručak   

 7. dan 28.06. četvrtak Cusco – Puno

Opcija 1: Rainbow Mountain - fakultativno: trekking na tzv. 7 Color Mountain,

Planina je Smještena u južnom Peruu, u regiji Cusco, ova će vas ruta odvesti kroz zapanjujuće krajolike sa ledenim, planinama prekrivenim snijegom i kristalno čistim rijekama i jezerima. Prolazite pored lokalnih sela u kojima žive Kečua potomci Inka. Boje Rainbow Mountain će vas ostaviti bez riječi. Polazak na turu je oko 3:00 ujutro i započinje trosatnom vožnjom koja traje cca 3:30 sati do sela Hanchipata (Quesuno zajednice). Odavde počinjemo pješačenje. Mi ćemo uživati ​​u pogledu na brojne planine oko, kao i na Ausangate glečer, a mi ćemo biti u mogućnosti da svjedoče blizu lokalnog divljih životinja i kamilice u svom prirodnom okruženju. Trek traje oko 3 sata dok ne dođemo do zapanjujućeg krajolika Vinicunca (Rainbow Mountains). Ovdje ćemo imati oko jedan sat da se opustite i uzeti nevjerojatne slike ovog prirodnog čudo. Potom se pješačimo do polazne točke vožnje, a odatle povratak u Cusco (koji stiže oko 19.00).

Obroci: Doručak i ručak

Opcija 2: Jezero Lakey – fakultativno

Jezero Lakey nudi visoki ekoturizam u planinama, u saučesništvu s prirodom, u Andama. Rani polazako (oko 4:30 - 5:00). Prva postaja je na Mollepati gdje ćete imati doručak i napuniti se energiju koja će nam trebati u nastavku putovanja do Soraypampa na 3920 m/nv Ovdje ćete imati priliku upoznati Sky Camp koji se nalazi ispred veličanstvenih snježnih Salkantay i Humantay. Nakon kratkog odmora nastavljamo pješice - trekking prema gore do do najvišeg vrha staze, na putu preko prekrasnih pejzaža okruženih kompleksom planina. Sigurno ćete biti impresionirani panoramskim pogledom na tirkizno jezero na 4200 m/nv 13779 ft u blizini zapanjujućeg glečera. Povratka u Sky Camp, ručak te povratak vozilima u Cusco, predviđeni povratak je oko 17 sati. Obroci: Doručak i ručak

Opcija 3 – slobodan dan u Cuscu za odmor i samostalo istraživanje

U 22.00 odlazimo turističkim autobusom (spavaći autobus) za Puno.

 8. dan 29.06. petak Puno: cjelodnevna tura po Titicaca jezeru

Dolazak autobusa u Puno je u jutarnjim satima, oko 4:30. Nastavak putovanja do ruralnog sela Llachon koje se nalazi na poluotoku Capachica, udaljenog 75 Km od grada Puno. Ovaj poluotok nudi fantastične poglede na jezero i kratke šetnje okolnim brdima s prekrasnim vidikovcima na prapovijesnosredište poluotoka. Oko 1.300 stanovnika nastanilo je poluotok, pripadaju etničkoj skupini Quechuas. Uglavnom su poljoprivrednici, ribari i obrtnici. Budući da članovi zajednice Llachona imaju komercijalne veze s populacijama Amantani i Taquile otoka, shvatili su da turizam može biti važna aktivnost za promicanje potrebanog razvoja u svojoj zajednici. Od 2000. godine ova je zajednica intenzivno radila na unapređenju svojih kuća, izgradnji restorana zajednice i druge infrastrukture primjerene turističkim aktivnostima. Posjeti uključuju šetnje po selu, posjete lokalnim obiteljskim kućama, promatranje poljodjelstva i tkanja te kušanje lokalne hrane.    

Puno: Jezero Titicaca - Plutajući otoci Uros i Otok Taquile – Puno

10.00 ujutro polazimoturističkim brodom na nezaboravan izlet nezaboravno ćemo po jezeru Titicaca do jedinstvenih "plutajućih otoka" Urosa. Ti drevni stanovnici jezera, poznatiji kao „Pleme voda“ (Water Tribe), sagradili su vlastite "Otoke" povremeno dodavanjem novih slojeva vrste trske nazvane "Totora" (Scirpus Totora), biljnog vlakna porodice Papyrus. Njihovi domovi i čamci također su izrađeni iz ovog materijala. Nastavljamo vožnju motornim brodom na Otok Taquile, naseljen Quechua stanovnicima koji su kroz generacije razvili svoje govorno narječje, učinkovit i jedinstven društveni sustav, kao i fine tehnike tkanja. Nastavljamo stepeništem koje se sastoji od više od 567 kamenih stepenica koje prolaze kroz zelene platforme – dabi stigli u grad Taquile gdje ćemo imati pauzu za ručak. Nakon ručka u lokalnom hotelu Taquile, prošetat ćemo raznim brežuljcima i arheološkim nalazištima ovog 6 km dugog otoka. U poslijepodnevnim satima povratak u Puno, noćenje.

Obroci uključeni: Doručak - ručak i večera                              

9. dan 30.06. subota Peru – Lima

Doručak, prijevoz do zračne luke Juliaca, ranojutarnji let za Limu. Po dolasku u Limu slijedi cjelodnevni razgled najatraktivnijih i najznačajnijih mjesta u gradu Lima, "Grad kraljeva". Tura uključuje i povijesni centar Lime, koji prolazi uz Plaza San Martin, glavni trg, palaču Vlade, Gradsku vijećnicu, katedralu i Muzej religijske umjetnosti, crkvu Santo Domingo, s grobnicama Santa Rosa i San Martin de Porras , i Limskih kolonijalnih balkona.

Posjetit ćemo samostan i crkvu San Francisca, najvećeg monumentalnog kompleksa kolonijalne umjetnosti u Americi i kulturne baštine čovječanstva. Izlet uključuje posjet bazilici sa 21 oltara, samostan klaustra, kapitularnu i clementinsku sobu, zbor i biblioteku redovnika, muzej koji prikazuje 11 slika Rubens škole, sakristiju sa slikama Surbarana i Ribera, njegovog velikog vrta ukrašenog Sevillom pločicama iz XVI. stoljeća, mađarskim lukovima i podzemnim katakombama. Također ćemo posjetiti park El Olivar sa stablima maslina iz Španjolske iz XV. Stoljeća, središnji park Mirafloresa i Larcomara, simbolom moderne Lime i turističkog i zabavnog centra, kao i povlašteno mjesto za uživanje u čudesnom pogledu na Tihi ocean. Nakon razgleda, oko 18 sati transfer do zračne luke Lima te slijedi let za Europu.

Obroci: Doručak

10. dan Dolazak u Veneciju po redu letenja je u …

(Obroci: snack, ručak)

 

Cijena putovanja iznosi: 12.580,00 Kn

U cijenu je uključeno:

-          svi transferi prema programu, privatan prijevoz uključuje automobile i autobuse

-          noćenja u hotelima 3*** u dvokrevetnim sobama

-          obroci prema programu

-          večera u Cuscu u restoranu s folklornim programom

-          ulaznice u Huaynapícchu

-          ulaznice u Machu Picchu

-          ulaznica i vožnja brodom po Titicaca jezeru

-          noćna vožnja luksuznim autobusom na relaciji Puno – Cusco

-          karta za vožnju vlakom, tradicionalan Peruanski vlak za Chachabambu

-          avio karta na relaciji Lima – Juliaca i Cusco – Lima

-          24 satnu podršku i pratnju lokale agencije s lokalnim vodičima na engleskom jeziku

-          Organizaciju i pratnju ispred Kluba, planinski vodič Renato Milovski

 

Cijena ne uključuje:

-          Avio kartu na relaciji Zagreb – Lima – Lima - Zagreb

 -       Obroci koji nisu navedeni u programu

 -           Izlete 7. dan

Napomena: cijena avio karte iznosi 6.588,00 Kn, leti se KLM-om 

-          Nije uključen prevoditelj sa engleskog na hrvatski, to možemo dogovoriti na zajedničkom sastanku ili netko od nas uz pravičnu naknadu …

-          Ostala potrošnja privatne naravi, pića suveniri, napojnice …

Napomena:  ovo putovanje obuhvaća cijeli Peru, odnosno sve najvažnije i najcjenjenije povijesno-kulturne znamenitosi … proputovat ćemo cijeli Peru … cca 4000 KM što lokalnom avio kompanijom, što autobusom, vlakom, automobilima i naravno by foot J

 

Zanimljivosti na putovanju:

        Sillustani Ruins                    Inti Raymi Festival                                         Folklorni program

4 11 13 15

                                                                                Titicaca lake

9 images

             planina Rainbow               brod na Titicaca jezeru             Huaynapícchu                        Izgubljeni grad INKA

rainbow mountain cusco peru shutterstock 661803538 Reed Islands of Lake Titicaca b Tips to Avoid Altitude Sickness in Cusco Peru peru

                                                               Noćni autobus Puno - Cusco      

bus1

      bus3           bus2