• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3

logo 2 PKHVG copy

Planinarite s nama!

  

  U okrilju planina vrlo brzo se zaboravlja kaotična i stresna svakodnevica. Brige, problemi i frustracije ustupaju mjesto uživanju u ljepotama netaknute prirode, ali i u vlastitim koracima, disanju punim plućima i ničim opterećenim mislima. Uz to, onako usput, poboljšava se fizička kondicija, jača mišićna masa i podiže otpornost organizma. 

  Planinarenje predstavlja idealan način za održanje i poboljšanje psihofizičke kondicije. Hodanje i uspinjanje planinama jača mišiće čitavog tijela, posebno nogu, te pospješuje pokretljivost zglobova. Potiče imunološki sustav, prvenstveno sposobnost organizma da se obrani od različitih infektivnih bolesti. Pozitivno djeluje na rad srca i krvotoka te pospješuje transport i opskrbljenost krvi kisikom. Pospješuje izmjenu tvari u organizmu i, između ostalog, bez posebnog režima prehrane smanjenje masnoće u tijelu, pa tako i tjelesne težine.

  Uz to, planinarenje je pravi melem za dušu. Relaksira, oslobađa stres, potiče pozitivne emocije i podiže samopouzdanje. Planinarenje pozitivno djeluje i na socijalnu sferu života, omogućuje nova poznanstva i sklapanje prijateljstava.

  Hodanje i uspinjanje planinama jača mišiće čitavog tijela, posebno nogu, te pospješuje pokretljivost zglobova.

   

I zato planinarite s nama !