ferrata najava izleta
 
Ferrata Dinaridi - Ošljak
Ferrata Čikola
 
16.-17.10.2021.
 
Plan puta:
16.102021./subota
6:30 polazak iz Velike Gorice, iza robne kuće Konzum
7:00 polazak iz Zagreba, ispred KD Vatroslav Lisinski
Vožnja unajmljenim kombijem do kanjona Čikola. vožnja traje cca 4 sata, a po putu je predviđena pauza za odmor i okrijepu.
.
16.10.2021./subota
Ferrata Čikola:
Pristupni put od Ključa do ulaska u ferratu 1,5 km. Dužina ferrate 2 km. Težina („B“ i na 2 mjesta „B/C“). Od mjesta gdje ferrata završava pa do ishodišta pohoda 3 km. Ukupna dužina kružne ture 6,5 km. Vrijeme prolaska cca 3 sata. Ferrata uglavnom prati prirodni tok kanjona - korita Čikole. Najvećim dijelom prolazi policama i usjecima iznad kojih se izdižu okomite litice grebena. Za kretanje ferratom je neophodno nošenje kacige, penjačkog pojasa, seta sa Y setom za samoosiguranje, te rukavice.
.
Nakon Ferrate Čikole odlazimo u smještaj na noćenje. Smještaj gdje će se noćiti naknadno će biti objavljen.
 .
17.10.2021./nedjelja
FERRATA DINARIDI - OŠLJAK
Opis: Staza posjeduje sve elemente što treba imati super ferrata– lak i brz pristup, izraziti prozračni greben, strme vertikalne i atraktivne stijene koje se neprekidno izmjenjuju, kamini, police, procjepi i prečnice. Ferrata je dobro izvedena sa stajališta sigurnosti. Na putu prema vrhu penje se uskim ispostavljenim grebenom, prolazi se preko mostića, polica i impozantnim tornjevima, s kojih se pružaju nezaboravni pogledi. Ukupna dužina ferrate 1700 m . Visinska razlika pri usponu 730 m. Težina ferrate (B, C , C/D i D). 
Obavezna tehnička oprema: kaciga, pojas, ypsilon, rukavice za ferrate preporučene
 .
Potrebna oprema: obuća pogodna ze penjanje ferrata, odjeća višeslojna planinarska prilagođena vremenskim prilikama, ponijeti zaštitu od kiše, vjetra i sunca, planinarski štapovi preporučeni.
 .
Organizator: PK Horizont VG
.
Cijena prijevoza: cijena prijevoza unajmljenim kombijem sa uključenim svim troškovima iznosi 380,00 Kn
.
Vodič: Renato Milovski, pl. vodič
.
Info i prijave: utorkom na sastancima Kluba, na mail Kluba Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili tel. 091/506-4411